Raggen op ijs in een Bentley

Ook in 2013 organiseert Bentley het Power on Ice-programma. In februari krijgen eigen relaties en andere Bentley-enthousiastelingen de mogelijkheid om op bevroren meren in noord-Finland de grenzen van de spectaculaire, vierwielaangedreven Continental GT V8 en Continental GT W12 te verkennen. Het instructeursteam wordt geleid door viervoudig wereldkampioen rally Juha Kankkunen.

Power on Ice vindt plaats op speciaal geprepareerde, bevroren meren in het noorden van Finland – de afstand tot de poolcirkel bedraagt slechts 60 km. Deelnemers krijgen de beschikking over Bentley Continental GT V8- en W12-modellen. Om hun rijvaardigheid naar een hoger niveau te brengen en de sensaties van deze modellen optimaal te kunnen ervaren, worden ze bijgestaan door speciaal getrainde instructeurs. Het team staat onder leiding van Juha Kankkunen. Deze moderne Bentley Boy is viervoudig wereldkampioen rally. Daarnaast brak hij in februari 2011 zijn eigen Ice Speed Record door met een Bentley Continental Supersports Convertible een snelheid van 330 km/h te halen op de bevroren Baltische zee. Kankkunen over Power on Ice: “Bij dit evenement laat de Continental GT zich van zijn beste kant zien. Samen met de klanten gaan we op zoek naar de grens tussen grip en slip. We leren deelnemers hoe ze de auto op die grens kunnen controleren – een sensationele ervaring.”

Het Power on Ice-programma duurt twee dagen. Inbegrepen zijn een privévlucht naar Kuusamo, Finland. Van daaruit worden gasten naar het exclusieve ski-resort Ruka gereden. Ze verblijven in het luxe Chalet Ruka Peak. Naast het rijden op ijs zijn ook de volgende activiteiten inbegrepen: een trip op sneeuwscooters, een nachtelijke Husky-slee safari, sauna-bezoek en een diner in een traditionele rendierboerderij. Arrangementen zijn beschikbaar in de periode van 7 tot 28 februari 2013 en te boeken via Bentley Leusden. In de speciale Power on Ice-brochure is gedetailleerde informatie over de locatie en het programma te vinden.

Lees ook:Racen in stijl…
Lees ook:Stijlvolle gadgets bij Bentley
Lees ook:Bentley domineert op Silverstone
Lees ook:Bentley showt GT3 op Goodwood
Lees ook:Toyota komt definitief terug in WRC-competitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.