Racen in stijl…

Op de Parijse autotentoonstelling presenteert Bentley de door een speciaal ontwerpteam gebouwde Continental GT3-raceauto op basis van de Continental GT Speed. Eind 2013 staat de eerste race-inzet gepland.

De ontwikkeling van de Bentley GT3-raceauto komt volgens Bentley voort uit de wensen van klanten. Die vinden dat Bentley, mede gezien haar roemruchte geschiedenis ook op het circuit vertegenwoordigd dient te zijn. De nieuwe bolide is gebaseerd op Continental GT Speed. De snelle Brit laat zien waartoe de Bentley Continental GT onder de meest extreme omstandigheden is staat is. Daarbij vormt de Continental GT3 de solide basis voor Bentley´s langetermijnplannen in de autosport.

Bij de ontwikkeling van de Continental GT3 krijgt Bentley alle steun van de internationale autosportfederatie FIA. De auto wordt ontwikkeld om te voldoen aan de FIA GT3-regelmenten. Dat betekent dat hij kan worden ingezet bij een breed scala aan races waaronder 24-uurs-races. De Continental GT3 heeft de voorgeschreven achterwielaandrijving en een indrukwekkend aero-package. Typische Bentley-kwaliteiten als duurzaamheid en stabiliteit zijn uiteraard ‘ingebakken’.

De komende maanden wordt de Bentley Continental GT3 verder ontwikkeld. Het testprogramma start in 2013 en aan het eind van dat jaar wordt de eerste inzet bij een race verwacht. De nieuwe Continental GT Speed is een verfijnde en zeer luxe GT, die op afroep zijn uitermate sportieve karakter toont. Het is de snelste auto die Bentley ooit voor de openbare weg heeft gebouwd. Als een van de weinige supercars is hij onder alle (weers)omstandigheden in te zetten.

Lees ook:Nieuwe open Bentley op komst…
Lees ook:Bentley showt GT3 op Goodwood
Lees ook:Bentley draait warm voor Goodwood
Lees ook:Bentley had een goed jaar!
Lees ook:Bentley’s nationale primeur tijdens de AutoRAI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.