Smart met stoere elektrische auto..de forstars!

smart introduceert op de Parijse autotentoonstelling een elektrisch aangedreven concept car onder de naam forstars. Deze Sports Utility Coupé biedt plaats voor twee personen en ook nog volop bagageruimte. De grote glaskoepel zorgt ervoor dat de inzittenden een onbelemmerd zicht op de sterrenhemel hebben. En dankzij de in de motorkap geïntegreerde beamer zijn films op elke gewenste plek af te spelen.

De smart forstars is 3,55 meter lang, 1,71 m breed en 1,51 m hoog. De wielbasis bedraagt maar liefst 2,47 m (een plus van 60,3 cm vergeleken met een smart fortwo). De spoorbreedte bedraagt zowel vóór als achter 1,475 m. Het robuuste uiterlijk wordt gecombineerd met een riant interieur- en bagageruimte.

De forstars is volgens de producent direct herkenbaar als lid van de smart-familie. Tegelijkertijd laten zijn silhouet en vriendelijke gezicht zien hoe het smart-design de komende jaren zou kunnen evalueren. De markante lichtunits vóór zijn uitgevoerd met ‘ringen’ met een groot aantal LED’s voor de dagrijverlichting. De achterste lichtunits zijn zelfs te openen. Achter de rechter unit verbergt zich de laadaansluiting en links is ruimte voor een blikje frisdrank. De forstars is uitgevoerd met een groot glazen coupédak. Dit sluit naadloos aan op de elektrische bedienbare achterklep die eveneens van glas is. Andere opvallende kenmerken zijn de extravagante kleur Alubeam rouge, die fraai contrasteert met de in mat-titanium uitgevoerde veiligheidscel en de grote (21 inch) lichtmetalen velgen.

De forstars beschikt in deze conceptuitvoering over de innovatieve elektrische aandrijflijn van de fortwo BRABUS electric drive. De krachtbron daarvan is een (60 kW/82 pk en 135 Nm) elektromotor. Deze zorgt voor flitsende acceleraties en een topsnelheid van meer dan 130 km/h. Een lithium-ion batterij met een capaciteit van 17,6 kWh dient als voeding.

Lees ook:Smart in actie
Lees ook:Speciaal actiemodel smart fortwo; de BoConcept!
Lees ook:Elektrische smarts voor Rotterdam
Lees ook:Zorgverlener gaat over op elektrische smarts…
Lees ook:Smarts nu ook online te koop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.