Paus wordt milieubewust

Renault heeft Paus Benedictus XVI een 100% elektrische auto mogen leveren, die speciaal is ontworpen om aan de pauselijke mobiliteitsbehoeften te voldoen.
De nieuwe Pausmobiel is gebaseerd op een Kangoo Maxi Z.E. en is ontwikkeld in samenwerking met de carrosseriebouwer Gruau. Verder schonk Renault een tweede elektrische auto aan de Gendarmerie van Vaticaanstad.
Op woensdag 5 september jl. leverde Carlos Ghosn, CEO van de Renault Groep, deze auto’s persoonlijk af aan de paus bij diens pauselijke zomerresidentie in Castel Gandolfo.
De eerste auto zal uitsluitend bij het zomerverblijf van de paus worden gebruikt. Hij is zoals gebruikelijk bij het pauselijke wagenpark, wit van kleur en heeft het wapen van de kerkvorst op de portieren. Het is een milieuvriendelijke, duurzame versie van de ‘Pausmobiel’. De auto is gebaseerd op de Kangoo Maxi Z.E, is 4,6 m lang en 1,8 m breed, en heeft een elektrische motor van 44 kW (60 pk) en een lithium-ion batterij met een maximaal bereik van 170 km (bij gemengd gebruik NEDC).

Het ontwerp van het tweede model lijkt erg op dat van het eerste, maar is blauw met een witte en gele streep op de zijkant. Deze auto is bestemd voor de Gendarmerie van Vaticaanstad die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van de paus.

Renault stelt op deze manier zijn ervaring als autofabrikant – leider op het gebied van elektrische auto’s – ten dienste van het milieuvriendelijke beleid van Vaticaanstad en Paus Benedictus XVI.

Lees ook:Euro5 motoren voor Renault Kangoo Express
Lees ook:Elektrische Kangoo, nu ook verlengd…
Lees ook:Prijzen Kangoo Z.E. bekend…
Lees ook:Paus rijdt Opel Ampera-e
Lees ook:Elektrisch bestellen bij Renault..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.