Prijzen Kangoo Z.E. bekend…

Eind dit jaar introduceert Renault haar eerste, volledig elektrisch aangedreven auto’s. Daarom en ter gelegenheid van de IAA in Frankfurt, maakt Renault de definitieve prijzen bekend van de Kangoo Z.E. en de Fluence Z.E. Eerstgenoemde is vanaf half november voor een bedrag van 20.000 euro (excl. BTW/BPM) te koop bij de dertien speciaal aangewezen Renault Z.E.-dealers in Nederland. Daar is vanaf half december ook de Fluence Z.E. te koop voor het bedrag van 25.990 euro (incl. BTW/BPM).
Voor wie het nog niet wist; de Renault Kangoo Z.E. is de eerste volledig af-fabriek elektrisch aangedreven en in serie gebouwde bedrijfswagen. Hij is – zoals de naam al aangeeft – gebaseerd op de Kangoo Express, een van de succesvolle bedrijfswagens van Renault. Voor de aandrijving van de Kangoo Z.E. zorgt een compacte, krachtige elektromotor met een vermogen van 44 kW (60 pk) en een indrukwekkend koppel van 226 Nm ongeacht het toerental. Een lithium-ion-batterij voorziet de elektromotor van voldoende energie voor een actieradius van gemiddeld 170 kilometer. De Kangoo Z.E. is uitgerust met een systeem dat bij gas loslaten energie omzet in elektriciteit voor het tussentijds opladen van de batterij. De batterij kan volledig opgeladen worden binnen zes tot acht uur. In de praktijk is de Kangoo Z.E. net zo betrouwbaar, praktisch en functioneel als de Kangoo Express. Ook de prestaties van de auto zijn vergelijkbaar met die van de Kangoo Express met verbrandingsmotor, maar op langere termijn is de Kangoo Z.E. zuiniger dankzij de lagere energie-, gebruiks- en onderhoudskosten.

Versies en prijzen
De Kangoo Z.E. is verkrijgbaar in twee lengtes en drie uitvoeringen: in de ‘standaarduitvoering’ met twee zitplaatsen en als Maxi met naar keuze twee of vijf zitplaatsen. De laadruimte varieert, afhankelijk van de uitvoering, van 2,4 tot 4,0 m3 en het laadvermogen bedraagt 650 kg. De standaarduitrusting van de Kangoo Z.E. bestaat uit onder meer elektrisch verwarmbare en verstelbare buitenspiegels, een oplaadkabel, een boordcomputer en elektrisch bedienbare ramen voor bestuurder en bijrijder. Meer uitrusting voor de auto is te vinden in de optielijst.

De Maxi met vijf zitplaatsen wordt fiscaal belast als personenauto, op het kenteken wordt hij geregistreerd als bedrijfswagen. De batterijhuur is afhankelijk van contractduur en jaarkilometrage, en varieert van 72 tot 125 euro per maand (ex. BTW). Het huurbedrag is inclusief mobiliteitsondersteuning voor de Renault Kangoo Z.E.

Lees ook:Euro5 motoren voor Renault Kangoo Express
Lees ook:Elektrische Kangoo, nu ook verlengd…
Lees ook:Elektrisch bestellen bij Renault..
Lees ook:Renault breidt elektrische bedrijfswagengamma uit..,
Lees ook:Renault presenteert praktischer en nieuwe Kangoo ZE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.