Ford gaat in Roemenie motoren assembleren…

Ford Europa wil in 2015 de productie van modellen die zijn uitgerust met de zuinige EcoBoost-benzinemotoren uitbreiden tot 480.000 stuks, een verdrievoudiging van het productieaantal van vorig jaar (141.000). Meer dan de helft van dit geplande aantal zal zijn uitgerust met de nieuwe 1.0-liter EcoBoost motor.
Onlangs startte de productie van die populaire EcoBoost-motoren in Craiova (RoemeniĆ«). Ford’s EcoBoost-motoren combineren volgens de fabrikant turbocharging, directe brandstofinjectie en variabele kleptiming en leveren hiermee de kracht van een grotere motor in combinatie met de economie van een veel kleinere.
Ford zal tussen 2012 en 2015 meer dan 1,3 miljoen zuinige en schone EcoBoost-motoren produceren voor de in Europa verkochte modellen; hiervan zullen naar verwachting meer dan 800.000 exemplaren de nieuwe EcoBoost 1.0-litermotor zijn. Ford Europa verdubbelt naar verwachting in dezelfde periode 2012-2015 het aantal modellen dat is uitgerust met een EcoBoost-motor. Door de productie naar Roemenie te verleggen kan Ford uiteraard flink op de kosten besparen en dat helpt om de auto’s van het merk voordelig te kunnen aanbieden bij de dealers.

Lees ook:Ford succesvol met Ecoboost motoren…
Lees ook:Nieuwe Fiesta in productie
Lees ook:Weer prijs voor Ford’s Ecoboost motoren
Lees ook:Ford verhoogt productie driepitters…
Lees ook:Ford Focus 1.0 Ecoboost maakt vliegende start!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.