Nieuwe GLK bij Mercedes

Een vernieuwd design, een completere uitrusting, state of the art veiligheidssystemen en verder verbeterde efficiente aandrijftechnieken. Het zijn de steekwoorden die gelden voor de nieuwste generatie van de Mercedes-Benz GLK. Meer dan ooit zet deze karaktervolle SUV maatstaven binnen zijn segment. Zo is de GLK nu standaard onder meer voorzien van BlueEFFICIENCY-technologie met ECO start-/stopfunctie en voldoen zijn dieselmotoren met BlueTEC aan de strenge Euro 6-normen.
Mercedes-Benz introduceerde in 2008 met de GLK een nieuwe klasse in het segment van de luxueuze Sports Utility Vehicles. De vernieuwde GLK vormt volgens de Duitse fabrikant opnieuw de benchmark binnen zijn klasse. Naast de versies met achterwielaandrijving staat de GLK 4MATIC met permanente vierwielaandrijving ook in het zwaarste terrein zijn mannetje. Deze SUV beschikt over uitstekende rijkwaliteiten, zowel op asfalt als in het terrein. Tegelijkertijd biedt de GLK zijn inzittenden een overvloed aan ruimte en het comfort en de veiligheid van een luxueuze limousine.
Het vernieuwde design geeft de GLK meer dynamiek. Op verfijnde wijze worden de stoere lijnen van een klassieke terreinauto en de designtaal van de laatste modellen van Mercedes-Benz aan elkaar gekoppeld. De gedistingeerde neus, krachtige lijnen en opvallende details in het ontwerp geven het luxe off road model een unieke uitstraling. Deze uitstraling wordt extra versterkt door z’n neus met vernieuwde koplampunits met LED-dagrijverlichting en de aangepaste grill die passen bij het familiegezicht van Mercedes-Benz. De achterzijde is aangepast met een aantal subtiele retouches. De geheel nieuwe achterlichten maken gebruik van energiezuinige en duurzame LED-technologie. Tot in het detail straalt de GLK pure kwaliteit uit. Voor berijders die van sportieve elegantie houden is het model leverbaar met een AMG-sportpakket

Lees ook:Mooie titel voor Mercedes ‘A’..
Lees ook:Mooie prijs voor Mercedes GL
Lees ook:Nieuwe contouren S-Klasse?
Lees ook:Mercedes popt up in Utrecht…
Lees ook:Mercedes verbreedt gamma S-Klasse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.