Weer nieuwe belastingvoordelige Focus bij Ford

Ford breidt het aantal uitvoeringen van de fiscaalvriendelijke, 74kW/100 pk sterke Focus 1.0 EcoBoost 5-deurs hatchback uit. Tot op heden was deze ultrazuinige en fiscaal vriendelijke Focus alleen beschikbaar als ECOnetic Lease, exclusief voor zakelijke rijders. De twee nieuwe uitvoeringen zijn nu ook beschikbaar voor de particuliere klant. Ford is de eerste autofabrikant die in het C-segment een model biedt met benzinemotor en maximaal fiscaal voordeel. Bij registratie voor 1 juli 2012 geldt voor deze ultrazuinige Focus een vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting (MRB) tot 2014, 0% BPM en slechts 14% bijtelling.

Deze nieuwste Focus dankt zijn zuinigheid aan de baanbrekende 1.0-liter 3-cilinder EcoBoost-motor: een hightech krachtbron met 74kW/100pk die uitstekende prestaties levert tegen een zeer laag brandstofverbruik. De gemiddelde CO2-uitstoot blijft daardoor onder de 110 g/km. Deze gloednieuwe 1.0 EcoBoost-motor met directe inspuiting is ontwikkeld door Ford’s Technical Centre in het Engelse Dunton en is de meest compacte in zijn soort. Dankzij een krachtige en zeer responsieve turbo heeft hij een minimale turbovertraging en een riant koppel. Een geavanceerd koelsysteem verlaagt het brandstofverbruik door de motor sneller op te warmen. Doordat het blok is gemaakt van gietijzer in plaats van aluminium is daarvoor 50% minder energie nodig. Eveneens nieuw is de motorlayout: twee belangrijke aandrijfriemen zijn ondergedompeld in olie voor een stillere en efficiëntere aandrijving met de duurzaamheid van een ketting. Een vliegwiel en geoptimaliseerde motorophanging geven de 3-cilinder een neutrale en verfijnde loop. Al deze verbeteringen zijn grondig beproefd tijdens 720.000 testkilometers.
De fiscaalvriendelijke Focus line-up wordt uitgebreid met een nieuwe Trend- en Titanium uitvoering.

De Ford Focus Trend beschikt over onder meer airconditioning, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare voorportierramen, een audiosysteem met CD-speler, USB-aansluiting en 6 speakers, een met leder bekleed stuurwiel en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. De Ford Focus 1.0 EcoBoost Trend heeft een vanafprijs van
€ 20.595,-.
De Ford Focus Titanium is boven de Trend uitvoering onder meer voorzien van 16-inch lichtmetalen velgen, Hill Start Assist, Dual Zone automatische airconditioning, elektrische voorruitverwarming, regensensor, automatisch inschakelende dimlichten en elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels. Het in- en exterieur van de Titanium is luxueus afgewerkt. De Ford Focus 1.0 EcoBoost Titanium heeft een vanafprijs van € 23.095,-.

Lees ook:Ford brengt belastingvrije Focus
Lees ook:Ford Focus 1.0 Ecoboost maakt vliegende start!
Lees ook:Ford komt met aantrekkelijk actiemodel; Fiesta Style!
Lees ook:Ook actie op ruime Fords
Lees ook:Flink veel voordeel bij de Ford Kuga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.