Swift hybride tentoongesteld…

Op de komende Autoshow van Genève (publieksdagen van donderdag 8 t/m zondag 18 maart a.s.) toont Suzuki naast haar normale modellenprogramma ook twee Europese primeurs: de G70 en de Swift Range Extender.
Die G70 beleefde eind vorig jaar op de Tokyo Motor Show haar wereldpremière als de wat wonderlijk gevormde Regina. Met dit studiemodel toont Suzuki zijn visie op de compacte auto van de toekomst. De G70 is voorzien van een 800 cc direct ingespoten benzinemotor met turbo i.c.m. CVT automaat en heeft een lichtgewicht carrosserie van slechts 730 kg. Door optimale aerodynamica is de luchtweerstand van deze concept 10% lager dan dat van vergelijkbare huidige modellen. Mede daardoor heeft de G70 een zeer laag brandstofgebruik van 3,1 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van slechts 70 g/km.
In 2010 toonde Suzuki in Genève de Swift Plug-in Hybrid. Op basis van de huidige Swift wordt dit jaar de Swift Range Extender gepresenteerd. Met de ingebouwde elektromotor kan (afhankelijk van de omstandigheden) maximaal 30 kilometer afgelegd worden, wat voor dagelijks gebruik in veel gevallen voldoende wordt geacht. Deze elektrisch aangedreven Swift is echter ook nog uitgerust met een zogenaamde range extender: een 658 cc benzinemotor die fungeert als generator waardoor er ook langere afstanden gereden kunnen worden. Hierdoor kan de auto toe met een kleinere lithium-ion accu met als voordelen: een kortere oplaadtijd, minder gewicht, minder ruimtebeslag en lagere kosten.

Lees ook:Suzuki laat hybride-Swift zien…
Lees ook:Definitieve Swift Sport staat in Frankfurt…
Lees ook:Volvo onderzoekt hybrides
Lees ook:Suzuki start productie nieuwe Swift
Lees ook:Nieuwe Swift ook als hybride…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.