Suzuki’s snelle Swift nu echt onthuld…

De nieuwe Suzuki Swift Sport is voor het eerst aan de wereld getoond op de 64e IAA, de internationale autotentoonstelling van Frankfurt. De sportiefste Swift heeft niet alleen meer vermogen en koppel dan zijn voorganger, hij is ook zuiniger en kent een lagere CO2-uitstoot. De 3-deurs Swift 1.6 Sport is begin volgend jaar leverbaar in Nederland. De prijzen worden nieuwjaarsdag 2012 bekendgemaakt.
De basis van de Swift Sport is de 3-deursversie van de in 2010 geïntroduceerde, standaard Swift. De vorige Swift Sport stamde uit 2006. Ten opzichte van dat model heeft de nieuwe Swift Sport een hoger vermogen – 100 kW/136 pk bij 6.900 t.p.m. tegenover 92 kW/125 pk bij 6.800 t.p.m. – en meer koppel – 160 Nm bij 4.400 t.p.m. tegenover 148 Nm bij 4.800 t.p.m. De topsnelheid van de nieuwe Swift Sport is 195 km/u. Tegenover dit hogere prestatieniveau staat een fors lager gemiddeld brandstofverbruik van 6,4 l/100 km volgens de Euro5-norm (was 7,0 l/100 km) en een aanzienlijk gereduceerde CO2-uitstoot van 147 g/km (was 165 g/km). Verantwoordelijk hiervoor is de geoptimaliseerde 1.6-liter-benzinemotor met duovariabele kleptiming (VVT) en de speciaal voor de Swift Sport ontwikkelde gesynchroniseerde handgeschakelde zesversnellingsbak. Verder zorgen aanpassingen aan wielophanging en vering voor meer stabiliteit bij hogere snelheden, meer rolstijfheid en een nog betere wegligging.

Sportief vanbuiten en vanbinnen

Het exterieur van de nieuwe Swift Sport sluit naadloos aan bij de sportieve prestaties van de Suzuki. Ten opzichte van de wat meer burgelijke 3-deurs Swift is de Sport-versie vier centimeter langer en onderscheidt hij zich op meerdere fronten. Aan de voorkant zijn dit de sportbumper met geïntegreerde voorspoiler, de uitgesproken grille met visgraatmotief, de opvallende ‘vinnen’ in de mistlamphouders en de in metallic grijs uitgevoerde lamphouders in de koplampunit. Op de flanken versterken de exclusief voor de Swift Sport ontworpen lichtmetalen 17″ velgen het sportieve karakter van de snelle Swift. De velgen zijn elk een kilogram lichter dan de velgen van het vorige model en behoren net als de andere genoemde kenmerken tot de standaarduitrusting. Ook de zijskirts en het privacy glass in de achterste zijramen en in het achterraam accentueren het karakter van de Swift Sport. Aan de achterkant springen de dakspoiler en de sportbumper met twee geïntegreerde chromen uitlaatsierstukken en luchtuitlaat direct in het oog. In het interieur benadrukken onder meer de sportstoelen op de bestuurders- en bijrijdersplaats en de sportpedalen de sportiviteit van de Swift Sport.

Veiligheid

Net als in de standaard Swift – die de maximumscore van vijf sterren behaalde in de tests van EuroNCAP – zijn de veiligheidsvoorzieningen in de 3-deurs Swift 1.6 Sport van hoog niveau voor een auto in deze klasse. Hij is standaard voorzien van ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling), een remassistent, ESP®* en zeven airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder.
Bij zijn introductie zal de Swift Sport leverbaar zijn in zes bij het karakter van de auto passende kleuren: Cool White Pearl Metallic, Silky Silver 2 Metallic, Galactic Gray Metallic, Cosmic Black Pearl Metallic, Kashmir Blue 2 Pearl Metallic en Ablaze Red Pearl Metallic.

Lees ook:Suzuki brengt Swift Bandit
Lees ook:Suzuki viert 30 jaar Swift met actiemodel S-Edition…
Lees ook:Suzuki strooit met Bandieten…
Lees ook:Suzuki komt met extra sportieve Swift…
Lees ook:Suzuki brengt vlottere Swift…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.