Smart laat iedereen elektrisch rijden

Op de IAA in Frankfurt debuteert de derde generatie smart fortwo electric drive. Het nieuwe, lokaal emissievrije model is krachtiger dan zijn voorganger en heeft bovendien een ruimere actieradius. Het lithium-ion batterijpakket is afkomstig van Deutsche ACCUmotive. Dankzij het snellaadproces zijn lege accu’s binnen een uur op te laden. Voor de nieuwe fortwo electric drive zijn interessante app’s beschikbaar. Het nieuwe model wordt in grote series gebouwd en zal daardoor qua prijs aantrekkelijker zijn dan vergelijkbare wagens die in kleine series worden geproduceerd.
De nieuwe fortwo electric drive heeft een 55 kW/ 130 Nm sterke elektromotor die voortkomt uit de joint-venture met Bosch. Het 17,6 kWh sterke lithium-ion accupakket is dus afkomstig van Deutsche ACCUmotive. Met deze innovatieve aandrijflijn is de nieuwe fortwo electric drive goed voor een sprint van 0-100 km/h in minder dan 13 seconden en een topsnelheid van 120 km/h. De actieradius (lokaal emissievrij) bedraagt ruim 140 km. Daarmee valt met deze bekende stadsauto dus heel goed te leven.
Met de optionele snellaadfunctie is zelfs een lege batterij binnen een uur weer volledig geladen. Een krachtstroom-laadkabel is daarbij een vereiste.
Speciaal voor de fortwo electric drive heeft smart de smart drive app voor iPhone ontwikkeld. Daarmee komen alle belangrijke functies letterlijk onder handbereik: van navigatie en telefonie tot en met entertainment zoals muziek via de digitale radio. Ook de ingebouwde ‘car finder’ is handig. Een speciaal webportaal maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de laadtoestand van de accu via de thuiscomputer te bekijken. Het webportaal maakt ook ‘smartcharging’ mogelijk. Door bijvoorbeeld de geplande vertrektijd in te voeren, wordt de batterij zo economisch mogelijk opgeladen.
De nieuwe fortwo electric drive is herkenbaar aan de grotere grille met electric drive-logo, LED-dagrijverlichting, verbrede dorpels en een aangepaste achterzijde. De standaarduitrusting is zeer compleet met onder meer ‘standkoeling’ (tijdens het laden), airconditioning en elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels. De nieuwe fortwo electric drive wordt ook als cabriolet geleverd. De levering start in april volgend jaar.

Lees ook:Speciaal actiemodel smart fortwo; de BoConcept!
Lees ook:Elektrische smarts nu al te koop…
Lees ook:Zorgverlener gaat over op elektrische smarts…
Lees ook:Smart op batterijen…
Lees ook:Elektrische smarts voor Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.