Vrouwen kiezen andere auto’s

2 x 500 Abarth

Ik hoef maar even in mijn buurtje rond te kijken wat daar aan auto’s wordt gereden of gekocht en ik zie onmiddelijk wat de auto van de heer des huizes is en welke voor de dame in zijn gezelschap bedoeld is. Nog even los van het feit dat veel vrouwen een tweedehands auto rijden als pa in een nieuwe (al dan niet lease-)bak zijn kilometers maakt, de achter-achterkleinkinderen van oermoeder Eva zijn over het algemeen op hjet gebied van smaak heel anders ingesteld dan mannen. Waar pa kiest voor een stevige Renault Scenic is voor vrouwlief een leuk uitziende Twingo al meer dan genoeg. Vrouwen houden ook van hun auto, waar mannen vooral genieten van het vermogen of het gevoel dat al die ruimte om ze heen helemaal alleen van hen is. Onlangs onderzocht men in Duitsland weer eens waar vrouwen voor gaan. En daarbij bleek dat de Fiat 500 inmiddels is doorgestoten naar de absolute nummer een positie op hun verlanglijstje.

Mini-One_2008_800x600_wallpaper_02

Maar ook de nieuwe Mini en zelfs de VW Beetle mogen zich verheugen op een grote aantrekkingskracht richting het ‘zwakke geslacht’. Daarbij komt dat veel vrouwen zwakke knietjes krijgen bij het zien van een van hun geliefde modellen in cabriovorm. Niet voor niets bieden de genoemde fabrikanten open varianten aan van hun hiervoor genoemde modellen. Opmerkelijk is ook dat veel vrouwen de Fiat 500 als ‘lief’ beschrijven en de Mini als een ‘sexy ding’. Maar denk nu niet dat liefde blind maakt. Vrouwen willen ook veiligheid, met name als er met de kleine flitser ook kinderen moeten worden vervoerd, en men wil ook een pittig motortje. Ook een ruim interieur en handig aflegvakken zijn primaire voorwaarden om een vrouw tot koop te verleiden. Nederlandse dames zijn over het algemeen iets afwijkend van het Duitse gedrag.

13QHktOh_wnZHw_450x300

Want hier zie je toch wat vaker Peugeot’s, Suzuki Alto’s of zelfs kleine Koreaantjes in gebruik bij het autorijdende vrouwvolk. En in mijn buurtje blijken die Franse merken ook erg populair te zijn. Vrouwen begrijpen blijft voor ons mannen toch best lastig soms…..ook op autogebied.

Lees ook:Vrouwen willen compacte leuke auto’s….
Lees ook:Vrouwen rijden sneller in huurauto’s dan mannen…
Lees ook:Vrouwen veel milieubewuster dan mannen…
Lees ook:Vrouwen blijken autokostenbewuster dan mannen…
Lees ook:Vrouwen kiezen voor kleur en praktisch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.