Vrouwen willen compacte leuke auto’s….

Mini-E_2010_Als wij mannen al kiezen voor een nieuwe auto dan toch wel voor een die een beetje aanspreekt. Toch? Voor minder dan een Porsche, Ferrari of Bentley doen we het niet…. Nou ja, als we naar de marktaandelen kijken valt dat zeer mee natuurlijk. Toch is er wel een verschil tussen de merkvoorkeuren van vrouwen en mannen. Waar wij mannen snel geïmponeerd raken door cilinders, pk’s, koppel en sportieve prestaties, kijken vrouwen toch wat vaker naar zin en noodzaak van een nieuwe auto. Zit er geen handige kofferbakconstructie in, dan heeft een auto geen kans. Ook uiterlijk heeft voor vrouwen een heel andere toegevoegde waarde als bij ons mannen. En dus blijven al die zgn. ‘machomerken’ in de koopstatistieken voor vrouwen onder aan de ranglijst steken en zijn de dames gecharmeerd van automerken die bij mannen op minder sympathie mogen rekenen. Uit Duits onderzoek naar het aankoopgedrag over de eerste tien maanden van dit jaar blijkt dat vrouwen nog steeds gek zijn op de Mini. Daihatsu-Cuore_2004_Een meerderheid van de kopers van die kleine Britse stadsauto bestaat uit vrouwen. Ook een merk als Daihatsu doet het erg goed. Peugeot is het derde merk op de lijst van de dames en dan vooral de kleine compacte modellen als 107, 206+ en 207. Logisch is ook dat vrouwen maar heel beperkt gecharmeerd zijn van het tokkelende geluid van een diesel voorin hun nieuwe bolides. Slechts 18% van alle koopsters heeft daar wel iets mee. Het overgrote deel van de dames dus niet. Het zijn allemaal geen schokkende feiten natuurlijk, veel hiervan is best al jaren bekend. Maar wel leuk om te zien dat vrouwen in veel opzichten toch nog enorm van mannen verschillen. En dat je bij het zien van bepaalde modellen en merken bijna kunt voorspellen wie of wat er achter het stuur zal zitten.

Lees ook:Mannen overschatten hun rijvaardigheid!
Lees ook:Vrouwen kiezen andere auto’s
Lees ook:Vrouwen blijken harder te rijden dan mannen…..
Lees ook:Vrouwen veel milieubewuster dan mannen…
Lees ook:Vrouwen rijden sneller in huurauto’s dan mannen…

4 reacties op “Vrouwen willen compacte leuke auto’s….

  1. Tham

    Ik val het meest op de kleur van een auto, en wel metalic en vooral een opvallende kleur. De rest maakt me niets uit, als is tie klein, daardoor ook dapper;)
    Nu moet ik wel zeggen dat een klein rozeauto niet seriues genmoen wordt op de weg want ze denken al bij voorbaat; ohhh daar gaat een vrouw, die scheuren we even voorbij..;))

    En manlief gaat alleen voor degelijk en zuinig.Die valt dus buiten de catagorie?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Tham – Vrouwen kiezen ook qua kleur heel anders dan de meeste mannen. Roze is daar een voorbeeld van. Toch zijn de jonge moderne vrouwen wel in voor een stoere zwarte auto of een opvallende rode. Je hoeft maar om je heen te kijken en je ziet het. Mannen gaan over het algemeen meer voor prestaties, degelijkheid, (naar hun idee) hoge restwaarde en zo meer…..

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tham

    Rood vind ik ook mooi, maar jij raade het af vanwege het verkleuren van de lak. Manlief had nog wel in een roodvrouwen autootje willen rijden,maar in mijn roze stapt hij echt niet achter het stuur;))
    En ik niet in de zijne want die is me veel te groot en breed.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Leo

    @Tham – Rood neigt al snel tot verkleuren en dat is vaak erg zonde van al je poets- en onderhoudsinspanningen. Roze is tenminste een kleur die past bij een vrouw en je valt net even wat meer op…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.