Politie-Volvo’s remmen slecht…

Die Volvo V50 is mateloos populair bij politiediensten en zoals hier als ambulance in Engeland...

Die Volvo V50 is mateloos populair bij politiediensten en zoals hier als ambulance in Engeland...

Dat is je ook wat. De Volvo V-50′s van het laatste thype, zoals ook worden gebruikt bij onze KLPD en andere overheidsdiensten, mogen niet sneller meer rijden dan 140km/uur. Niet omdat men bij de leiding van het korps meent dat daardoor het milieu wordt gespaard of de discipline onder de andere weggebruikers zodanig is dat men niet meer sneller hoeft te rijden om zware verkeerscriminelen te achtervolgen. Nee, het heeft van doen met de remmen van die Zweedse patrouillewagens. Die zijn zo slecht dat ze bij zwaar gebruik zelfs in brand kunnen vliegen. Nu dacht ik; ‘kom laat ik eens op internet kijken of dat een bekend probleem is’ en ja hoor. Het blijkt een V50 probleem. Ook particuliere veelrijders hebben last van sponzige remmen, snellere slijtage, grote remstofaanslag op velgen en ga zo maar door. Vooral de achterste remvoeringen zijn de boosdoeners maar internationaal nam men bij Volvo het probleem niet zo serieus. Althans zo blijkt uit de reacties die ik links en rechts even doorlas. Maar wanneer een instituut zoals de KLPD klaagt zal men er vast wel serieus mee omgaan. Dus zal binnenkort de verkeerscontrole wel weer op volle snelheid kunnen worden uitgevoerd.

Lees ook:Niet meer navigeren tijdens het rijden….
Lees ook:Boeteomzet KLPD stijgt exorbitant..
Lees ook:Volvo helpt bij vermindering schadeclaims…
Lees ook:24-uurs controles op de A1
Lees ook:Zelfs Volvo moet wel eens terugroepen…

2 reacties op “Politie-Volvo’s remmen slecht…

  1. Aad

    Ik heb al 5 jaar diverse V50 ers achter de rug en ben het er niet mee eens. Wel dat je snel slijtstof op de velgen heb, maar slecht remmen heb ik nooit ervaren en menige snelle stop gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Aad – Ik heb slechts het nieuwsover de KLPD-voertuigen gevolgd en op internet gekeken wat er met die remmen loos zou kunnen zijn. Er waren flink wat klachten te lezen van eigenaren in NL, D. en GB. Er moet dus wel iets van kloppen…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.