Peugeot 5008 – nieuwe compacte MPV

De Peugeot 5008 is een interessante aanvulling op het ruimteprogramma van de Franse fabrikant...

De Peugeot 5008 is een interessante aanvulling op het ruimteprogramma van de Franse fabrikant...

Peugeot komt uit met de 5008. Een nieuwe en compacte MPV. Dit model is volgens de Franse fabrikant het beste antwoord op de vele uiteenlopende eisen die in dit segment gesteld worden.

 

De auto beschikt, dankzij McPherson veerpoten met stabilisatiestand en het zgn. flexibele transversesysteem achter over een excellente wegligging. Innoverende technologie geeft de 5008 optimale veiligheid en maximaal comfort. De 5008 heeft volgens Peugeot sterke ambities om de referentie in dit segment te worden.

 

Fraai gevormd interieur in de nieuwe Peugeot 5008

Fraai gevormd interieur in de nieuwe Peugeot 5008

Na de 308 SW en de in april gelanceerde 3008 Cross-over, is de Peugeot 5008 een nieuw aanbod in de zo fel bevochten middenklasse (M1-segment).

Deze 5/7-zits MPV met een lengte van 4,53 m en een hoogte van 1, 64 m is een logische aanvulling voor Peugeot die moet zorgen voor een versterking van haar positie op de markt van gezinsauto’s. De nieuwe MPV zit barstensvol nieuwe technologie en zo wordt de veiligheid o.a. gegarandeerd door de standaard aanwezige zes airbags, esp, elektrische parkeerrem met Hill Start Assist, bandencontrolesysteem etc.

 

De nieuwe 5008 onderscheidt zich door zijn uitgebalanceerd ontwerp. De aerodynamische vormgeving (Cx-waarde 0,29 en Scx-waarde 0,77) doet denken aan een hogesnelheidstrein. De auto maakt een dynamische en een robuuste indruk maar heeft toch een elegante uitstraling.

 

Door het front met ver in de voorschermen doorlopende koplampen, de schuin aflopende motorkap en de ver naar voren geplaatste voorruit lijkt de auto ontworpen om de rijwind te “doorsnijden”.

 

De vloeiende lijnen van de nieuwe Peugeot maken de 5008 tot een statige en elegante verschijning, wat nog wordt versterkt door de chromen strips op de grille. Het ranke profiel van de auto geeft een indruk van snelheid en beweging en de hoge taille straalt veiligheid uit.  Onder de motorklep zijn direct zes motoren leverbaar, twee draaiend op benzine en maar liefst vier diesels. De ‘kleinste’ motor is een 1.6 liter grote benzinemotor met 120pk en een handgeschakelde 5-bak. De grootste motor een 2 liter grote HDiF van 163 pk, gekoppeld aan een zesbak. De nieuwe MPV is een interessante nieuwkomer…..

.

 

Lees ook:BMW met Frans hart?
Lees ook:Peugeot met drie wereldprimeurs in Parijs
Lees ook:Peugeot’s compacte SUV heet 2008 en is helemaal nieuw…
Lees ook:Weer een nieuwe Peugeot in concept…
Lees ook:Renault geeft naam nieuwe sedan; Talisman!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.