Ford komt met nieuwe milieuvriendelijke motoren..

Ford brengt binnen twee jaar veel zuinige motoren die ook nog flink wat schoner zijn dan de huidige generatie benzinemotoren.. 

Ford heeft onlangs een grote investering gedaan in haar Engelse motorenfabriek. Daarmee moet binnen twee jaar een superzuinig en milieuvriendelijk benzinemotoren productierijp zijn gemaakt…

Ford heeft de afgelopen vijf jaar al € 394 miljoen geinvesteerd in Bridgend 

Ford is druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe hightech verbrandingsmotor die zorg dragen voor een veel lagere CO2-uitstot dan de huidige generatie benzinemotoren. De nieuwe motor wordt momenteel in Wales ontwikkeld en zal over twee jaar productierijp moeten zijn. Het gaat om een 1.6-liter motor die maar liefst 20% zuiniger zal draaien dan de hedendaagse motoren van Ford. Onder de aanduiding EcoBoost komen de nieuwe benzinemotoren in het programma naast de ECOnetic dieselmotoren die dit jaar zijn geïntroduceerd in de Focus en Mondeo. Volgend jaar komen deze zuinige en schone diesels ook in de Fiesta. De nieuwe investering zal Ford het lieve sommetje van € 88 miljoen kosten en deze wordt gedaan in de Fordfabrieken in Bridgend waar de werkgelegenheid recentelijk steeg naar ruim 2000 mensen. De motorenfabriek in Bridgend levert elk jaar bijna een miljoen eenheden af die hun weg vinden in de meeste populaire modellen van Ford of andere afnemers. 

Lees ook:Ford Fiesta heeft nu ook een prijs…
Lees ook:Ford gaat in Roemenie motoren assembleren…
Lees ook:Zuinigste Ford ooit maakt debuut
Lees ook:Dit is de nieuwe Ford Fiesta!
Lees ook:Ford komt met elektrische C-Max

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.