Nieuwe Chevrolet Camaro laat zijn spierballen zien

 Stoere neus voor nieuwe Camara

Na de pittige Dodge Challenger was het een kwestie van even geduld hebben om de nieuwe concurrent uit de GM-stal te mogen aanschouwen. Het geduld is niet voor niets geweest. De nieuwe Chevrolet Camaro is een plaatje……

Prachtige lijnen voor de nieuwe Camaro 

De krachtpatsers uit de Amerikaanse auto-industrie die in de jaren zestig furore maakten lijken weer terug te komen in de vorm van moderne, aan de eisen en verlangens van moderne klanten tegemoet komende klonen. Na de zeer opvallende en goed rijdende Dodge Charger is het nu de beurt aan Chevrolet (het echte Amerikaanse onderdeel van dit befaamde merk voor de goede orde…) om de nieuwe Camaro te introduceren.

Nostalgisch ontwerp, maar wel met heel veel pk's.... 

Deze in het voorjaar van 2009 op de markt verschijnende rijdende spierballenbak heeft overduidelijk een retrolook, maar spreekt direct aan. De nieuwe sportieve Chevy heeft een V8 van 422pk onder de fraai gevormde motorklep met een cilinderinhoud van 6.2 liter. Kijk, now you’re talking! De straks in Canada gebouwde nieuwe Camaro krijgt o.a. LED-verlichting aan boord, maar ook zaken als ABS, ESP, parkeerassistent, Bluetooth en zes airbags zullen de auto bij de tijds maken. Er komen drie versies op de markt, de LT, LS en de nog wat sportiever uitgeruste SS. Klanten krijgen de keuze uit een hand geschakelde zesbak of een met evenveel trappen uitgerust automaat. Voor de liefhebbers van ‘open’ rijden komt er eind volgend jaar ook nog een cabrio op de markt.

Opvallend is ook dat de verwachte verkoopprijs ergens vanaf de 20.000 US Dollar zal komen te liggen en dat is geen geld voor zoveel (sportieve) auto. Uiteraard komt deze sportieveling ook naar Nederland, maar reken maar dat deprijzen hier fors hoger komen te liggen. Een vanafprijs van ergens rond de 35 mille zou wel eens redelijk realistisch kunnen zijn.      

Lees ook:De meest aansprekende Camaro…
Lees ook:Chevrolet scherpt de Camaro aan…
Lees ook:Dat imago toch; Chevrolet!
Lees ook:Fiat verbouwt Chrysler
Lees ook:Is dit de nieuwe Fiat Bravo?

3 reacties op “Nieuwe Chevrolet Camaro laat zijn spierballen zien

  1. Leo

    @Tom Claeremans – jaja, van welke kant je deze auto bekijkt, het is een schoonheid!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.