Nieuwe Golf moet verkoop VW stimuleren

De Zesde generatie Golf lijkt op de vijfde 

De nieuwe Golf VI moet vanaf eind dit jaar de aantrekker worden om de dalende omzet van Volkswagen weer een nieuwe stimulans te geven….

Volkswagen heeft weer een succesmodel als de nieuwe Golf nodig om de wereldwijde verkopen een extra stimulans te kunnen geven. Want ondanks het feit dat het in Europa best redelijk loopt voor de Wolfsburgse fabrikant, is het totaal van de verkochte auto’s gedaald t.o.v. vorig jaar en dat is geen goede ontwikkeling. Anders dan wel eens wordt gedacht komt de grote omzet niet zozeer uit de kleinere of grote klasse, maar juist uit het middensegment en daar moet de Golf de aantallen brengen.

De vijfde Golfserie werd aanvankelijk niet met veel enthousiasme ontvangen 

De huidige auto van dit type, de vijfde in rij sinds 1974, is nooit echt een groot succes geweest, hoewel de verkopen juist nu wat lijken aan te trekken. Maar volgens de VW-chef, Martin Winterkorn, moet de nieuwe Golf VI gaan zorgen voor flink wat extra kopers. De nieuwe Golf komt deze herfst op de Duitse markt en hij moet dan meteen een grote hit zijn. Dat verwachtte men van de Golf V ook, maar die legde al snel het loodje tegen de toen ook nieuwe en tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden Astra van Opel. De nieuwe Golf moet ook in grotere aantallen worden verkocht dan de huidige. Zon 600.000 Golfs moeten volgend jaar worden afgezet en dat zijn er 20.000 meer dan van het huidige model dat nu een vaste plek in de markt heeft verworven. Volgens Winterkorn zet de nieuwe Golf maatstaven voor kwaliteit, techniek en elegance binnen zijn klasse en neemt VW met de nieuwe auto direct weer afstand van de concurrentie.  

Lees ook:Nieuwe Golf krijgt ander gezicht…
Lees ook:VW levert nieuwe Golf Variant
Lees ook:Veertig jaar VW Golf!
Lees ook:Daar is hij dan….de nieuwe Golf VI
Lees ook:Volkswagen; over drie jaar sterke opleving verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.