Nieuwe Subaru Tribeca al in de planning

Subaru TribecaTerwijl wij in Europa nog maar net goed en wel kennis hebben gemaakt met de Subaru B9 Tribeca, staat de opvolger al in de planning.

De B9 Tribeca verscheen een paar jaar geleden al op de Amerikaanse markt. Daar was men niet helemaal gecharmeerd van het opvallende front. Sommigen gingen zelfs zo ver dat de grill van een B9 Tribeca werd vergeleken met hetzelfde vrouwelijke lichaamsdeel waar de grill van een Ford Edsel ooit mee werd vergeleken (succes met Googelen).

Amerika is veruit de grootste afzetmarkt voor Subaru. Daarom hebben ze maar besloten om al vroeg met een facelift te komen. Deze grill is juist weer zo netjes dat de Tribeca plots op een Chrysler lijkt.

Ook het mysterieuze "B9"  is gedumpt. Het nieuwe model heet gewoon Tribeca. Voor de rest is het vermogen wat vooruit gegaan (de 3.6-liter motor perst er nu 256pk uit) en zijn de spiegels en ramen aangepast voor een beter zicht.

Vanaf 2008 is de facelift verkrijgbaar in Amerika. Wanneer de nieuwe Tribeca naar Europa komt is onbekend, maar dat zal vermoedelijk nog wel even duren.

Met dank aan Autoblog.com

Lees ook:Terugroepactie Subaru Tribeca
Lees ook:Nieuwe Justy van Subaru
Lees ook:Bullit fan? Importeer de nieuwe Mustang Bullit!
Lees ook:Subaru wil records breken op Man!
Lees ook:Subaru komt met nieuwe Impreza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.