Subaru komt met nieuwe Impreza

Impreza 2017 2Subaru Europe, de Europese vestiging van de Subaru Corporation, maakte onlangs bekend dat de volledig nieuwe Subaru Impreza in Europa zal worden geleverd. De onthulling van het nieuwe model vindt plaats op 12 september a.s. op de 67e internationale autotentoonstelling van Frankfurt. De Impreza werd voor het eerst geïntroduceerd in 1992. Sindsdien zijn er ongeveer 2,5 miljoen eenheden wereldwijd verkocht, waarvan zo’n 250.000* exemplaren in Europa. Nog voor zijn Europese introductie heeft de auto al een paar belangrijke prijzen binnengehaald voor het Japanse merk. Zo werd de auto recent gekozen tot de Auto van het Jaar in Japan en bereikte de nieuwe Impreza bovendien hoge scores bij botsproeven in de regio’s waar hij is getest. Ook haalde het model in Amerika de lijst van ‘Wards 10 Best Interiors’, een erelijst voor het beste interieur op basis van design en styling en ook het eenvoudig te gebruiken multimediasysteem oogstte lof.

Impreza 2017 1Gebouwd om de zwaarste weers- en wegomstandigheden aan te kunnen, lost de compacte hatchback met zijn standaard All-Wheel Drive Subaru’s belofte in van rijplezier, all-round safety en betrouwbaarheid. De vijfde generatie van het model houdt het legendarische Impreza-erfgoed van Subaru in ere in een geheel nieuwe hoedanigheid. Het nieuwe Subaru Global Platform biedt de onderscheidende combinatie van boxermotor en Symmetrical All-Wheel Drive-systeem gekoppeld aan een met vijf millimeter verlaagd zwaartepunt. Daarmee biedt het model nieuwe dynamische waarden die resulteren in superieure handling en stabiliteit, verbeterde eigenschappen ter voorkoming van ongelukken, een beter reagerende besturing, uitzonderlijk weinig trillingen en veel rijcomfort. De nieuwe Impreza zit vol met nieuwe veiligheidsfuncties, onder meer het EyeSight-bestuurdersassistentiesysteem is standaard. Met alle voorzieningen tezamen streeft Subaru naar botsingsveiligheid van wereldklasse, dit voor totale gemoedsrust en een sportief, Impreza-achtig gevoel van rijplezier.
Prijzen en uitvoeringsspecificaties worden in een later stadium bekend gemaakt.

Lees ook:Extra ogen voor Subaru Levorg…
Lees ook:Subaru Impreza; primeur in New York!
Lees ook:Subaru Impreza 2016 – nieuwe details!
Lees ook:Promofilm van de nieuwe Subaru Impreza
Lees ook:Subaru verpulvert snelheidsrecords…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.