Nieuwsflash vanuit Genève: Lotus, Cadillac en Bentley

Vandaag barst het los. De Autosalon van Genève. De plek waar vele automerken hun primeurs presenteren. De afgelopen weken hebben we al veel gelezen over modellen die in Genève onthuld zullen worden. Op de valreep hier nog een paar.

Lotus Exige GT3De Lotus Exige GT3 Concept. Een extra brute versie van de Lotus Exige, met een 1.8-liter viercilinder met een turbocharger die goed is voor 271pk. Om deze power de baas te blijven zijn er wat aanpassingen gedaan in het onderstel en in de aerodynamica. Nog even en het getal van de pk's is hoger dan het gewicht.

Het volgende nieuwtje: Cadillac presenteert een nieuwe motor.

Cadillac 2.9lV6Geen presentatie van een nieuw model bij General Motors, maar van een nieuwe motor. Cadillac heeft deze nieuwe 2.9-liter V6 turbodiesel ontwikkeld. Vanaf 2009 zal deze dienst doen in de Cadillac CTS. De turbodiesel is goed voor 250PK. Over het verbruik heeft Cadillac nog geen uitspraak gedaan. Wel zijn er wat hippe details vrijgegeven over de schone uitstoot van deze motor. In eerste instantie is deze voor de Europese markt bedoeld, maar bij succes zou deze diesel ook wel eens in Amerika geleverd kunnen worden.

Bentley Brooklands CoupeMaar de grootste verrassing van de dag komt toch wel van Bentley. Zie hier de nieuwe Bentley Brooklands Coupe. Een geweldig grote nieuwe 2+2 met de klassieke Bentley-uitstraling, maar ondanks dat toch wat hippe details als 20-inch wielen en luchtinlaten achter de voorwielen. Voor de aandrijving zorgt het geheel aluminium 6.75-liter V8 blok. Dankzij de turbocharger levert deze een vermogen van 500PK en een ongelofelijke 775Nm koppel. Helaas worden er maar 505 van deze beauty's gemaakt, waarvan er al een aantal verkocht zijn. Vanaf half 2008 zijn ze te spotten.

Morgen meer Genève nieuws!

Lees ook:Wallpapers: Lotus Exige
Lees ook:Sokken van Audi, horloge van Lotus
Lees ook:Supercar Cadillac Sixteen officieel aangekondigd
Lees ook:Lotus viert feestje…
Lees ook:Pon prijst nieuwe Bentley Flying Spur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.