Seat geeft prijzen voor Exeo

De nieuwe Seat Exeo baseert zich op oude bekende Audi-techniek 

Seat brengt een nieuwe limousine uit die op basis van de (vorige) Audi A4 wordt gebouwd. Onlangs werden ook de prijzen bekend gemaakt…

Vrij behoudend lijnenspel bij het ontwerp van de nieuwe grote Seat

Seat brengt haar nieuwe sedan, aangeduid als Exeo, volgend voorjaar bij haar dealernetwerk in de showrooms. De auto moet een geduchte concurrent gaan worden voor de gevestigde middenklasse en wordt de auto gebouwd op basis van de Audi A4 van de vorige generatie. De prijzen voor Duitsland zijn intussen bekend gemaakt en het is niet zo'n grote toer om daaruit die voor Nederland af te leiden. Overigens krijgt de basis-Exeo een 1.6 liter benzinemotor met 102 pk onder klep, maar is ook de bekende 1.8 liter van Audi beschikbaar die 150pk levert. Voor wie het sportievere karakter van de Spanjaard wil benutten komt ook een 2 liter TSI in het aanbod die 200pk biedt en een even grote TDI die met verschillende hoeveelheden beschikbare paarden aangeboden wordt.

Het interieur laat wel een Seat-gezicht zien...

De van Audi bekende Quattro-techniek of de zespitters uit dat programma worden bij Seat niet aangeboden. Verschil moet er zijn natuurlijk. De basisversies zijn wel zeer compleet al en de luxere of sportievere Seat's voegen daar alleen maar leukere zaken aan toe. Een interessante nieuwkomer, die met een vanafprijs van ergens rond de 25 mille naar Nederland zal komen denken wij en die in een sterkere en meest luxe uitrusting snel ergens rond de 35 mille uit zal komen. Overigens oogt de grote Seat niet zo spectaculair als de zeer uitgesproken Toledo en dat zou de verkoop wel eens kunnen helpen.   

Lees ook:Audi R8 Spider komt er aan…
Lees ook:Scherpe prijzen Audi A1
Lees ook:Audi maakt van een SUV een Rallysportbak…
Lees ook:Seat’s nieuwe stationcar
Lees ook:Audi geeft de prijzen voor de Q3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.