Waterstof moet CO2 uitstoot helpen verminderen….

Waterstof tankenWaterstof is nu nog een beetje een stiefkind waar het de aandrijving van onze moderne auto’s betreft. Het is ook een lastig goedje en er moet nog wel het een en ander worden opgelost voor we allemaal op dat milieuvriendelijke spul kunnen rijden. Vandaar dat olieconcerns als Shell en Total samen met diverse autoproducenten en industriële concerns gaan werken aan de ontwikkeling van waterstof als alternatieve brandstof. In de schaduw van het nu gehouden World Economic Forum in het Zwitserse Davos zoeken deze partijen elkaar hiertoe hiertoe op.

De nieuwe partners zien watersport als belangrijke bouwsteen voor de overgang naar meer duurzame energiebronnen. Dat zou dan zeker niet alleen moeten gelden in de wereld van vervoer en transport maar ook in de industrie en de energiesector. Samen met betrokken overheden willen ze de voordelen van waterstof ruimer onder de aandacht brengen en werken aan oplossingen om waterstof op grotere schaal in te kunnen zetten. Het werken aan dit soort alternatieven hoort bij de gevolgen van het klimaatakkoord uit 2015 in Parijs. Omdat daar is besloten om de uitstoot van broeikassen te verminderen moet er nu wel iets worden bedacht om die doelen te halen.

De samenwerking betreft ook de autofabrikanten Toyota, BMW, Daimler, Honda en Hyundai, grondstoffenbedrijf Anglo American en het Franse energiebedrijf Engie.(NU/ANP)

Lees ook:Hyundai wil meer aandacht voor brandstofcel-technologie
Lees ook:GM en Honda gaan samen waterstofsystemen maken…
Lees ook:Opel, Feyenoord en Hartstichting zoeken hulpverleners…
Lees ook:Toyota en Mazda; samen zijn we sterker!
Lees ook:EU komt met idioot plan; kilometerheffing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.