Mercedes had beste derde kwartaal ooit…

De economie trekt overal aan en dat merk je bij de autofabrikanten zeker. Die zijn vrijwel zonder uitzondering lyrisch over behaalde omzetten en winsten. Zo ook Mercedes-Benz dat met een breed gamma elk jaar wel weer beter scoort op de wereldmarkten waar het merk zeer gevraagd is. Afgelopen derde kwartaal van dit jaar was het beste uit de bedrijfsgeschiedenis. Alleen al in september gingen 221.000 sterdragende auto’s richting een nieuwe eigenaar. Een groei met 4,5% en dat leidde er toe dat de jaarverkopen tot nu to een stijging van 11,7% laten zien t.o.v. vorig jaar. In totaal leverde Mercedes-Benz ruim 1,7 miljoen auto’s af in de afgelopen negen maanden en die successen deden zich niet alleen in Europa voor maar ook Japan, Australie, Taiwan, de VS, Canada, Mexico en Brazilie. Van alle in september geleverde Mercedessen was bijna de helft te vinden in de SUV-hoek van de markt. Een wereldwijde trend die nog wel even door zal gaan.

Lees ook:Mercedes had een goede Mei…
Lees ook:Mercedes had een beste maand oktober..
Lees ook:Autoverkopen eerste negen maanden 2008
Lees ook:Mazda had goede septembermaand
Lees ook:VW levert meer auto’s dan ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.