VW levert meer auto’s dan ooit…

Volkswagen laat zien dat consumenten en ondernemers onveranderd veel vertrouwen hebben in het Duitse merk. De verkopen gingen in september weer met acht procent omhoog en dat zorgt er voor dat ook de omzet over de eerste negen maanden van dit jaar weer drie procent hoger uitvallen dan vorig jaar. In totaal leverde VW alleen al in september 594.000 auto’s af wat flink meer is dan vorig jaar. Met name de omzet in China, Canada, Chili en een aantal Europese landen laten meer dan bevredigende groeicijfers zien. Europa als geheel laat consolidatie zien. In het ene land verliest VW wat marktaandeel terwijl het elders wint. Zo gaan de omzetten in Zweden met maar liefst 15% omhoog, maar kopen ook de Polen (+19%) en Slowaken (+14%) steeds meer VW’s. Net als bij andere merken is het SUV-segment van de markt van groot belang, waarbij de Tiguan hoge ogen scoort. Opvallennd is ook de stevige groei die VW doormaakt in de lastige markt van de Verenigde Staten. Daar scoorde men 18% groei, met dank aan de nieuwe verlengde Tiguan en de specifiek voor die markt ontwikkelde Atlas SUV. Volkswagen heeft het eigenlijk het lastigst in haar eigen thuismarkt Duitsland. Daar zakten de verkopen met 7,4% in. Ik denk dat men daar wel gaat komen met acties en inruilpremies o.i.d. (NP)

Lees ook:Mercedes; omzet stijgt met 11%!
Lees ook:BMW jubelt over april
Lees ook:VW Groep; record aantal auto’s geleverd…
Lees ook:VW ziet omzet groeien…
Lees ook:Duitse markt krabbelt iets overeind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.