Opel zet licht op succes Astra

1-Opel-Insignia-IntelliLux-LED-Matrix-LightDe nieuwe Astra is de bestverkochte Opel in 2016. Sinds zijn introductie in 2015 zijn meer dan 350.000 exemplaren verkocht. In zijn segment staat hij op de tweede plaats in de Europese verkoopstatistieken. De Opel Astra is dus zonder twijfel een regelrechte hit, wat ook blijkt uit de talrijke onderscheidingen, zoals de titel Auto van het Jaar 2016 in Europa en ‘Das Goldene Lenkrad’ in Duitsland. Het succes is te danken aan de combinatie van een lichtgewicht constructie, zeer efficiĆ«nte motoren, buitengewoon goede connectiviteit en techniek die normaal alleen in auto’s in de premiumklasse is te vinden.

1-Nieuwe-Opel-AstraDe intelligente IntelliLux LED Matrix-verlichting is een duidelijk voorbeeld van techniek die veel kopers overtuigt. Het is een van de meest gekozen opties. Noorwegen spant wat dat betreft de kroon; 84 procent van de daar verkochte Opels Astra heeft de IntelliLux LED Matrix-verlichting. Ook in Zwitserland (45 procent), Oostenrijk (40 procent), Finland en Zweden (beide 37 procent) is IntelliLux LED Matrix-verlichting populair. Een derde van de in Duitsland geleverde Astra’s is voorzien van deze verlichting, die rijden met groot licht mogelijk maakt zonder andere weggebruikers te verblinden. In Nederland gaat het om 1 op de 8 Astra’s.

2-Opel-Astra-AerodynamicsHet matrixsysteem dat verkrijgbaar is op de Opel Astra, bestaat uit zestien LED-segmenten, acht in elke koplamp. Het systeem past de breedte en de lengte van de koplampbundels aan de verkeerssituatie aan. Buiten de bebouwde kom schakelt automatisch groot licht in, waar mogelijk. Zodra de Opel Eye-camera op de Opel Astra andere weggebruikers signaleert, schakelen enkele of meerdere LED-segmenten uit om die weggebruikers uit de grootlichtbundel te houden. De rest van de weg en ook de bermen blijven wel volledig verlicht.
IntelliLux LED Matrix-verlichting onderscheidt ook stedelijk gebied en snelweg van elkaar. Op de snelweg is het lichtpatroon duidelijk anders ingeregeld om optimaal zicht in het donker te bieden bij hogere snelheid. Daarnaast gaan de LED-segmenten beduidend langer mee dan halogeen- of Xenon-koplampen.

3-Opel-IntelliLux-LEDLED, keuze, Maar liefst 45 procent van de Nederlandse kopers kiest volgens Opel voor de luxe Innovation uitvoering. Opel schrijft dat vooral toe aan de completere uitrusting, met de persoonlijke service- en connectiviteitsassistent Opel Onstar. Samen met extra’s als een met leder bekleed stuurwiel, een verstelbare middenarmsteun en mistlampen voor.

Lees ook:Opel brengt nog meer intelligent licht in het donker…
Lees ook:Opel showt nieuwe Astra in Frankfurt…
Lees ook:Opel Astra is Auto van het Jaar…
Lees ook:Opel ADAM verlichting is een prijs waard…
Lees ook:Astra is Zakenauto van het jaar…

2 reacties op “Opel zet licht op succes Astra

  1. Ron

    Dat is ze ook gegund met hun auto’s. De nieuwere modellen zijn ook van goede kwaliteit.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Leo

      Ze ogen vooral erg aardig…ook iets waard…..:)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.