Audi innoveert op groen verkeerslicht…

Audi infrastructuur 2 800_news-2016-audi-tlio-2Met het verkeerslicht-informatiesysteem introduceert Audi of America in samenwerking met Traffic Technology Services (TTS) de eerste V2I-technologie. Deze herfst wordt het systeem in de VS leverbaar op diverse Audi Q7-, A4- en A4 allroad-uitvoeringen. Verkeerslichtinformatie, een Audi connect-feature, stelt de auto in staat in bepaalde steden in de VS te communiceren met de infrastructuur. De auto krijgt daarbij realtime informatie over het verkeerslichtsignaal via het geavanceerd verkeersmanagementsysteem dat verkeerslichten aanstuurt. De informatie tussen auto en infrastructuur verloopt via een LTE dataverbinding in de auto en servers van Traffic Technology Services.

Audi - infrastructuurWachtend voor een verbonden verkeerslicht geeft het bestuurderinformatiesysteem in het instrumentarium – en indien aanwezig het head-up display – de resterende tijd aan totdat het verkeerslicht op groen springt. Dit najaar introduceert Audi of America het verkeerslicht-informatiesysteem als onderdeel van de Audi connect diensten in diverse steden door het hele land. De service wordt beschikbaar in de nieuwe Audi Q7, Audi A4 en Audi A4 allroad.

Verkeerslichtinformatie is de nieuwste technologie in een reeks connected car innovaties van Audi. In 2010 was Audi de eerste fabrikant die een auto met breedband internet introduceerde. Sindsdien is het aanbod toonaangevende diensten van Audi connect in rap tempo verder uitgebreid. In 2014 bracht Audi als eerste autofabrikant 4G/LTE breedband-internetverbinding. Strategische samenwerkingen en een gepatenteerde, schaalbare infotainmentarchitectuur hebben Audi in staat gesteld om klanten telkens het allernieuwste op het gebied van mobiele connectiviteitsmogelijkheden te kunnen bieden.

Lees ook:Audi’s communiceren met hun omgeving…
Lees ook:Ericsson werkt mee aan zonautoproject…
Lees ook:Audi trekt Chinese banden aan…
Lees ook:Pakketjes via DHL verstuurd, afgeleverd in een Audi….
Lees ook:Volvo’s nieuwe XC60 houdt van contact…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.