Renault presenteert vierde generatie Scenic!

CONCEPT-CAR R-SPACEDe Renault Scénic viert dit jaar het 20-jarig jubileum. Voor de goede orde, dit was eigenlijk de eerste compacte MPV op de Europese markt. Indertijd een voorbeeld voor de concurrentie hoe een dergelijke auto er uit zou kunnen zien en veel gekopieerd derhalve. Bijna 5 miljoen verkochte exemplaren van de Scenic sinds lancering in 1996 verttelllen veel over het succes van deze wagen in de markt waar hij bedoeld was. En Renault gelooft heilig in het concept. Men komt in Geneve met de vierde generatie. Een heel andere auto dan die eerste oer-Scenic, maar helemaal passend bij de moderne lijnvoering die Renault een paar jaar geleden heeft doorgevoerd en het merk helpt aan een wat stoerder imago.

RENAULT SCENIC (J95 NBI) ET RENAULT GRAND SCENIC (R95 NBI) - GAMME 2015In 1988 ontstond het idee voor een compacte familieauto van Renault bij toenmalig Renault Design Directeur Patrick Le Quément. Zijn idee leidde tot de realisatie van het studiemodel Scénic, een afkorting voor ‘Safety Concept Embodied in a New Innovative Car’. In 1996 verscheen de eerste generatie Renault Scénic, die nu wordt gezien als de allereerste compacte MPV op de Europese markt.

COA20030110101De eerste beelden geven aan dat het Renault gaat om een serieuze aanvulling op haar brede gamma modellen. Ook voor het gezin is er weer een leuke Renault te koop. Een die zich baseert op een ervaring die al twintig jaar lang is opgebouwd. Meer informatie volgt na of tijdens de Salon van Geneve.

Lees ook:Renault presenteert KWID-concept…
Lees ook:Suzuki komt met extra sportieve Swift…
Lees ook:Hyundai showt concept
Lees ook:KIA showt ‘hot hatch’ op de IAA
Lees ook:Ford Vertrek – opvolger Kuga?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.