Ford Vertrek – opvolger Kuga?

Met de Vertrek toont Ford een visie op het concept van de sport utility vehicle die consumenten wereldwijd ongetwijfeld zal aanspreken. Deze conceptauto laat zien welke ideeën Ford heeft bij de ontwikkeling van een nieuwe utility vehicle voor de wereldmarkt.
De Vertrek (wonderlijke naam voor ons land) heeft het stijlvolle kinetic Design, veel bagageruimte en een 1.6-liter EcoBoost™-motor met Ford Auto-Start-Stop-technologie voor het laagste brandstofverbruik in het segment. De Ford Vertrek wordt gebouwd op het wereldwijde C-platform van Ford, dat vanaf 2012 de basis zal vormen voor een jaarproductie van meer dan 2 miljoen auto’s. Ford liet de compacte Vertrek conceptauto zien tijdens de net begonnen autoshow in Detroit. De ambitie is om een nieuwe generatie zogenoemde compact SUV’s te ontwikkelen die wereldwijd toonaangevend zouden kunnen zijn qua design en zuinigheid. Op het platform van de nieuwe auto komt straks ook de opvolger voor de huidige Focus te staan, maar ook de nieuwe C-MAX en Grand C-Max krijgen dit onderstel en daaraan gekoppelde technologie. De Ford Vertrek combineert de kinetic Design vormgeving, de opvallende Europese vormtaal van Ford, en rijkwaliteit met typisch Noord-Amerikaanse wensen als veel laadruimte en trekkracht, en de geschiktheid om op ruw terrein te rijden. De conceptauto belooft dan ook te voldoen aan de behoeften van een nieuwe generatie wereldwijde consumenten die geïnteresseerd is compacte utility vehicles. Uit voorlopige testresultaten van Ford blijkt dat een productiemodel op basis van de Vertrek aerodynamisch gezien ten minste 5 procent efficiënter zou zijn dan de huidige, vergelijkbare Noord-Amerikaanse en Europese modellen zoals de Escape en de Kuga.

Lees ook:Ford showt nieuwe Transit ehhh Tourneo…
Lees ook:Ford brengt tien nieuwe modellen..
Lees ook:Ford B-Max toont innovatieve trekjes
Lees ook:Ford brengt IOSIS MAX Concept
Lees ook:Ford showt nieuwe Escape uhhh…Kuga

2 reacties op “Ford Vertrek – opvolger Kuga?

  1. Maarten

    Op zich hou ik niet zo van de SUVs, ik vind dat je beter of een Van of een sportievere auto kunt rijden. Maar ja, deze is toch wel leuker dan de Kuga.

    Ik moet wel toegeven dat ze bij Ford bezig zijn met het bezuinigen ban hun voertuigen. Had ik eigenlijk niet verwacht van een Amerikaanse firma. Meestal zijn ze toch een beetje laat wat milieuvriendelijkheid betreft.

    En de naam is inderdaad een beetje raar. Ze passen voor vele landen de namen van hun auto’s aan, zodat het leuker klinkt, waarom dan niet hier?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Maarten – vergis je niet in de effecten van de crisis. Ford is daar ook aardig door getroffen en bleek in staat om snel om te schakelen naar modernere en vooral schonere modellen. Deels komen die van de Ford-afdelingen uit Europa. Omdat Ford een wereldspeler is kan het van overal nieuwe ontwerpen vandaan halen en die aanpassen aan de wensen van de nieuwe klanten en tijd. Alleen hiermee bleek men in staat om zonder staatssteun of een overname (GM en Chrysler) te overleven en zelfs weer winst te maken. De Vertrek zal wellicht een conceptnaam blijken en als Kuga de showrooms bereiken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.