Superveilige Subaru’s…

Subaru Levorg 2016-1Opnieuw weet Subaru te overtuigen als het gaat om veiligheid. Tests in Japan en in de Verenigde Staten van de nieuwe 2016-modellen laten zonder uitzondering de maximaal haalbare score zien. Het bewijst dat Subaru’s behoren tot de veiligste auto’s ter wereld, zowel op het gebied van actieve als passieve veiligheid. Samen met het bewezen hoge kwaliteitsniveau maakt dit van Subaru een aantrekkelijk alternatief voor de veelal minder eigenzinnige concurrenten, die het ook nog eens met een veel soberder standaarduitrusting moeten doen.
Net als de bekende botsproeven in Europa, de EuroNCAP, worden in Japan en de Verenigde Staten nieuwe auto’s op veiligheid getest. In Japan gebeurt dat volgens het Japan New Car Assessment Program (JNCAP), in de Verenigde Staten kent men de proeven van het IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), een non-profitorganisatie die door verzekeringsmaatschappijen wordt ondersteund.

Het Amerikaanse IIHS testte onder meer de Subaru XV en Forester als ook de Outback, voorzien van EyeSight, het revolutionaire veiligheidssysteem waarbij camera’s met de bestuurder meekijken en objecten zoals voetgangers herkennen. Ook in Nederland is EyeSight standaard op de Outback. De proeven van IIHS resulteerden in de toekenning van de 2016 Top Safety Pick+ (TSP+) voor Subaru, de hoogst haalbare waardering op het gebied van veiligheid. Daarnaast scoorde het merk de maximaal haalbare beoordeling ‘goed’ voor vijf verschillende botsproeven en ‘superieur’ voor de voorwaartse botsbescherming. De voorwaarden om de TSP+-beoordeling te krijgen, zijn ook dit jaar door IIHS aangescherpt, maar bleken voor Subaru geen probleem.

Subaru OutbackVrijwel tegelijkertijd met de toekenning van de score in de VS werd in Japan door JNCAP de vernieuwde Subaru XV getest, kort daarna gevolgd door de Forester. En ook die beproeving leverde beide modellen de maximale score op: zowel de XV als de Forester kreeg de Advanced Safety Vehicle Plus (ASV+) waardering. Beide Subaru’s hebben dit mede te danken aan de uitgebreide actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, iets waar door JNCAP extra op gelet wordt tijdens de tests. De vernieuwde XV en Forester zijn per direct in Nederland leverbaar.

In de botsproeven van EuroNCAP behoren de modellen van Subaru steevast tot de koplopers. De nieuwe Outback haalde eerder al de maximale score van 5 sterren. Symmetrical All Wheel Drive, het permanente vierwielaandrijfsysteem waar Subaru bekend mee is geworden, is op vrijwel alle modellen standaard en zorgt voor maximale grip en controle onder alle omstandigheden. En dat is misschien wel de grootste bijdrage aan het bovengemiddelde gevoel van veiligheid dat elke Subaru biedt.

Lees ook:Subaru Levorg krijgt pluim bij crashtest…
Lees ook:Mazda6 haalt vijf sterren….
Lees ook:Subaru produceert 3 miljoenste auto ‘Made in US’…
Lees ook:Subaru Forester nu met nieuwe technologie leverbaar…
Lees ook:Subaru weer terug op de AutoRAI-2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.