Opel krijgt erkenning met Zafira CNG Ecoflex!

Opel Zafira Tourer 1.6 CNGOpel beleeft een uitstekende start van het nieuwe jaar: de Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX is opnieuw de meest milieubewuste MPV. Voor de vierde achtereenvolgende keer hebben het Duitse milieu-instituut Ökotrend en het Duitse autotijdschrift Auto Test de CNG-versie van de Zafira uitgeroepen tot ‘Auto Test Winner in Green’ in zijn segment.

De veelzijdige zevenpersoons-MPV is de winnaar in zijn klasse dankzij de uiterst zuinige, milieubewuste en innovatieve viercilinder 1.6 CNG ecoFLEX-turbomotor met 110 kW (150 pk) vermogen. Met een verbruik van slechts 4,7 kilogram (7,2 m3) aardgas per 100 kilometer (gecombineerde cyclus) laat de Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX een CO2-emissie van slechts 129 g/km noteren.

Opels CNG ecoFLEX-motoren zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van aardgas, biogas en een combinatie daarvan. Maar ze zijn ook geschikt voor het gebruik van benzine. CNG en biogas zijn bovendien voordeliger dan benzine en diesel. CNG zorgt voor een bijzonder schone verbranding. Voertuigen op aardgas stoten tot 25 procent minder CO2 uit, tot 80 procent minder stikstof en helemaal geen benzol en roet. Als uitsluitend op biogas wordt gereden, is de ecologische voetafdruk nagenoeg nul.

Lees ook:Opel komt met nieuwe versie Zafira Tourer
Lees ook:Corsa aan het gas….
Lees ook:Opel levert Zafira nu ook met gastank…
Lees ook:Opel geeft gas
Lees ook:Mercedes B- nu ook op aardgas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.