Merk zegt veel over gedrag berijder…

01_Audi_A4Athlon Car Lease heeft soms van die geweldige uitslagen van onderzoeken die men in haar brede eigen kring houdt. Het bedrijf heeft uiteraard nogal wat ervaring met grote groepen rijders. Een daarvan is recent verschenen. Daarin lezen we o.a. het volgende. De grootste verkeersovertreders van 2015 zijn de Audirijders. Zij kregen gemiddeld de meeste boetes in 2015: bijna zeven per auto. Op de voet volgen de BMW-rijders en Alfa Romeo-rijders. Overigens zijn de Audibestuurders niet de grootste brokkenpiloten. Die titel gaat naar de Hondabestuurders. Dat blijkt uit onderzoek van Athlon.

Honda Euro-NCAP-Crashtest-November-2015-1200x800-8f9cdf8423db5718Audibestuurders reden gemiddeld ruim vijf boetes meer dan de braafste rijders: de Renaultrijders. Samen met Nissan en Peugeot staan zij onderaan de lijst. Marchel Koops, Algemeen Directeur van Athlon: ‘Uit de data blijkt dat er toch echt grote verschillen zijn in het aantal boetes dat verschillende automerken rijden. Het bevestigt enigszins mijn vermoedens. Bestuurders van een Audi rijden doorgaans wat sneller dan leaserijders in een Renault. Dat zijn toch typische familieauto’s.’

De Hondabestuurders zijn de grootste brokkenpiloten van 2015: gemiddeld reden zij 15% meer schade dan de nummer twee: Seatrijders. Lexus staat op nummer drie, gevolgd door Audibestuurders. De meest zorgvuldige rijder is de Mitsubishiberijder. Zij melden zich de helft minder bij de garage dan de nummer één.

Ranking bekeuringen

Top 5 Meeste bekeuringen
1. Audi
2. BMW
3. Alfa Romeo
4. Honda
5. Mini
Top 5 Minste bekeuringen
1. Renault
2. Nissan
3. Peugeot
4. Opel
5. Ford

Ranking schadegevallen

02_Logan_MCVTop 5 Meeste schade
1. Honda
2. Seat
3. Lexus
4. Alfa Romeo
5. BMW
Top 5 Minste schade
1. Mitsubishi
2. Dacia
3. Kia
4. Nissan
5. Volvo

Lees ook:Teslarijders houden zich het minst aan de regels…
Lees ook:Leaserijders in zilveren Audi’s meest bekeuringgevoelig…
Lees ook:Designer Wolfgang Egger verruilt Alfa Romeo voor Audi
Lees ook:Vrouwen vaker bekeurd dan mannen…
Lees ook:Alfa staakt productie 166

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.