Alfa staakt productie 166

Alfa Romeo heeft zojuist bekend gemaakt dat het stopt met de productie van de 166. Dit vind ik heel jammer, want de grote Alfa was een prachtig staaltje design. Alfa Romeo heeft nog een aantal dieselvarianten op voorraad en dan is de koek op.

 

Verder meldt Alfa dat de GT niet meer met de 3.2 liter V6 te krijgen is. Deze V6 was de laatste echte Alfa Romeo V6 en is nu dus ook geschrapt. Geen prachtige verchroomde delen meer onder de kap dus. Ook liet Alfa nog even weten dat de opvolger van de 147, de 149 pas in 2009 komt. Gelukkig is er ook nog goed nieuws, want de Junior die het op moet nemen tegen de Mini komt al wel volgend jaar.

Lees ook:Alfa komt met interessante en schone Giulietta
Lees ook:Designer Wolfgang Egger verruilt Alfa Romeo voor Audi
Lees ook:Alfa 8C meest iconisch…
Lees ook:Alfa’s nieuwe Spider…
Lees ook:Top Gear kiest voor Alfa Romeo als auto van het jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.