Opel legt Astra op elektronische pijnbank

Opel - elektronische pijnbankIs de nieuwe Opel Astra getest in een opnamestudio?! Het lijkt er op het eerste gezicht wel op: de nieuwste Opel staat in een blauw verlichte ruimte met wanden die met eierdozen lijken te zijn bekleed. De auto is omringd door allerhande ultramoderne apparatuur. Deze ‘studio’ is in werkelijkheid het EMC Center van Opel in Rüsselsheim en EMC staat voor ‘elektromagnetische compatibiliteit’.

3-Opel-EMCElk nieuw model van Opel moet in deze speciaal ingerichte ruimte tests doorstaan voordat de auto in productie kan. EMC-manager Martin Wagner en zijn ingenieurs controleren hier of alle systemen – van infotainment tot veiligheids- en assistentiesystemen – feilloos en storingvrij werken. De nieuwe Astra zit boordevol met dergelijke elektronische systemen, meer dan ooit tevoren. Hij is uitgerust met bijvoorbeeld de baanbrekende adaptieve IntelliLux LED®-matrixverlichting. Daarmee is het mogelijk buiten de stad altijd met grootlicht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. De Astra is ook voorzien van de persoonlijke connectiviteits- en servicedienst Opel OnStar en de nieuwe IntelliLink-infotainmentsystemen die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto.

De eierdoosachtige bekleding van de muren ligt aan de basis van alle metingen. Ze voorkomen reflectie van elektromagnetische golven in de ruimte. Dat is overigens slechts één van de criteria waaraan de auto tijdens de EMC-test moet voldoen. Alle componenten en bedieningsorganen in het voertuig worden niet alleen optisch maar ook via CAN-bussystemen gecontroleerd.

Lees ook:Opel showt nieuwe Astra in Frankfurt…
Lees ook:Opel Karl met nieuw infotainment…
Lees ook:Opel brengt de Astra Sports Tourer…
Lees ook:Opel zet licht op succes Astra
Lees ook:Opel connects diverse modellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.