Geteld naar brandstof……

Die cijfers van de RAI en BOVAG zijn ook handig als je wilt weten hoe groot de invloed is van alternatieve aandrijfmogelijkheden binnen het rijdende Nederlandse personenwagenbestand. Hoe sterk is de opkomst van elektrische auto’s of die van hybrides? Je zou soms denken dat we massaal in de rij staan om die auto’s aan te schaffen omdat het milieu ons eerder aan het hart gaat dat praktische afwegingen rond gebruik en zaken als actieradius. Nou, dan heb ik slecht nieuws voor de liefhebbers van die EV’s of hybrides. Nederland wil er niet echt aan. Van die 8,2 miljoen rijdende personenwagens in ons land is 0,2% in staat te rijden op biobrandstof/CNG/elektrisch/LNG/Waterstof. Dat is dus echt een te verwaarlozen aantal. 1,9% van alle auto’s rijdt als hybride in de rondte, 2,1% rijdt op LPG, 16,7% op diesel en de overgrote meerderheid van ons wagenpark, bijna 80% rijdt op benzine. Daarmee is de Nederlander wel een van de trends in Europa afwijkende gebruiker. En voor wie het leuk vindt om te weten, bijna 15% van alle auto’s heeft een automatische versnellingsbak. We zijn dus ook nog eens aardige ‘macho’s’ als het daar om gaat…..

Lees ook:Steeds meer hybrides in Nederland..
Lees ook:Verkeerd gebruik hybrides kost geld…
Lees ook:Hybride-verkopen komen onder druk te staan…
Lees ook:Nederland is gek op hybrides
Lees ook:Ook Skoda gaat elektrische modellen bouwen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.