Opel maakt racer van Astra

01-Opel-Astra-TCR-296752Opel presenteert een nieuwe wapen in de toerwagenraces voor privéteams. Op basis van de nieuwe generatie Astra, die in september op de autoshow van Frankfurt debuteert, wordt een raceversie ontwikkeld volgens de voorschriften van de 2016 TCR Series voor nationale en internationale klantenraces.

De TCR Series is een nieuw toerwagenkampioenschap dat dit jaar voor het eerst wordt verreden. Kenmerkend voor deze raceklasse is dat er behalve de wereldwijde TCR International Series ook een nationaal en een Europees kampioenschap is. En overal gelden dezelfde technische regels, zodat een TCR-racer wereldwijd kan worden ingezet zonder technische aanpassingen.

02-Opel-Astra-TCR-296753De autosportdivisie van Opel is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van de race-Astra, die volgens de reglementen een 2,0-liter turbomotor met 330 pk vermogen en 410 Nm koppel moet hebben. “Toerwagenracing is altijd al belangrijk geweest voor Opel. De filosofie van de nieuwe TCR Series strookt volledig met onze opvattingen over klantenracing. Wij willen ambitieuze privéteams een platform bieden waarmee voor een gunstige prijs een boeiende sport kan worden uitgeoefend”, zegt Opel Group CMO Tina Müller.

Opel verwacht de nieuwe Astra TCR vanaf oktober op het circuit te testen. Verdere technische details worden in een later stadium bekendgemaakt.

Lees ook:Opel laat glimp zien van nieuwe Astra TCR
Lees ook:Opel maakt Astra TCR klaar voor nieuw seizoen…
Lees ook:Raggen in een Opel Astra
Lees ook:Opel showt nieuwe Astra in Frankfurt…
Lees ook:Ideale fietsenvervoerder; uw Opel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.