Opel ADAM Rock S – bijna 25 mille!

ADAM ROCKS SDe compact-crossover ADAM ROCKS S beleefde zijn wereldpremière op de AutoRAI dit voorjaar en is vanaf nu te bestellen voor een prijs vanaf € 24.995,-. Dat is een bijzonder interessante prijsstelling voor een auto van 3,75 meter lang met avontuurlijke en atletische looks én een krachtige 1,4-liter turbomotor van 110 kW (150 pk). Net als bij alle andere uitvoeringen van de ADAM is er keuze uit tal van opties en accessoires om het ex- en interieur te personaliseren. Ook is het IntelliLink infotainmentsysteem leverbaar voor de nieuwe ADAM ROCKS S en het Opel OnStar systeem zelfs standaard.

De ADAM ROCKS S biedt het beste uit twee werelden voor sportief ingestelde rijders. Het stoer aandoende outdoor uiterlijk van de ADAM ROCKS is gecombineerd met de prestaties van de ADAM S: 110 kW (150 pk), een stevige 220 Nm aan koppel en een topsnelheid van 210 km/uur. De ROCKS S accelereert van 0 – 100 km/uur in slechts 8,5 seconden en hij reageert bijzonder gretig op het gas bij een tussensprint van 80 – 120 km/uur in de vijfde versnelling. Dat lukt in 7,9 seconden. De krachtbron is gekoppeld aan een ‘close ratio’-handgeschakelde zesversnellingsbak. Ondanks de sportieve referenties is het brandstofverbruik verrassend gunstig met 5,9 l/100 km gemiddeld (139 g/km CO2).

Opel ADAM ROCKS SHet karakter van de ADAM ROCKS S komt volgens Opel echt goed uit de verf op bochtige buitenwegen, dankzij een met 15 millimeter verlaagd onderstel ten opzichte van de ADAM ROCKS en een directere besturing. High-performance remmen en een uitschakelbaar ESP maken het sportieve plaatje helemaal compleet.

De uitrusting van de ADAM ROCKS S is toonaangevend in zijn klasse. Standaard is de auto al zeer rijk uitgerust met onder andere Electronic Climate Control, Recaro stoelen vóór, 17-inch lichtmetalen velgen, LED dagrijverlichting en – achterlichtunits, canvas Swing-Top, etc. Maar ook optioneel biedt de ADAM ROCKS S méér! Zo is bijvoorbeeld Dode Hoek Waarschuwing beschikbaar. De bestuurder krijgt een waarschuwing van knipperende led-lampjes in de buitenspiegels zodra hij van rijstrook wil wisselen en een auto zich in de dode hoek bevindt. Dode Hoek Waarschuwing is actief bij snelheden van 11 tot 140 km/uur. Het systeem is onderdeel van het Park Assist ll pakket, dat de ADAM ROCKS S ook automatisch kan laten inparkeren. De meerprijs bedraagt € 595,-.

Opel ADAM ROCKS SDat is echter nog niet alles. Ook de connectiviteit is van hoogstaande klasse. Optioneel is het gelauwerde IntelliLink infotainmentsysteem leverbaar, onderdeel van de standaarduitrusting is Opel OnStar. De baanbrekende persoonlijke online- en service assistent biedt onder meer 24/7 toegang tot hulp en assistentie, online voertuigdiagnose en de mogelijkheid om de auto te traceren na diefstal. In het laatstgenoemde geval kan, op afstand, het starten van de auto onmogelijk worden gemaakt. Met Opel OnStar fungeert de Opel ADAM ROCKS S ook als een 4G mobiele Wi-Fi hotspot, waaraan maximaal zeven mobiele apparaten zijn te koppelen. De eerste 12 maanden zijn de Opel OnStar diensten en de Wi-Fi hotspot gratis.

Lees ook:Opel ADAM nu ook UNLIMITED
Lees ook:Opel Karl met nieuw infotainment…
Lees ook:Opel Mokka – moderne online beleving…
Lees ook:Opel connects diverse modellen…
Lees ook:Opel ADAM Rocks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.