Ford kijkt om de hoek…

Ford om de hoek 1Voor bestuurders kunnen kruispunten met beperkt zicht vaak veel stress opleveren. Ze moeten zich nogal eens letterlijk in allerlei bochten wringen om naderend verkeer te kunnen zien. Maar nu komt Ford met een nieuwe cameratechnologie die zelfs om de hoek kan kijken. Dit vermindert de stress en kan aanrijdingen voorkomen.
Een nieuwe zgn. Front Split View Camera van Ford – gemonteerd in de voorgrille – laat nu het naderend verkeer zien, waarvoor bestuurders anders naar voren moeten leunen. Dit is een ontwikkeling die je ook mag zien als baanbrekend en helemaal passend bij het idee om van een auto een veel veiliger vervoermiddel te maken dan het tot dusverre was.

Ford om de hoek 3Het nieuwe camerasysteem neemt de stress weg bij gevaarlijke kruispunten en andere situaties met beperkt zicht. Dat geeft de bestuurder veel meer inzicht in het verkeer en zorgt voor een rustiger verkeersbeeld. Volgens gegevens van het European Road Safety Observatory SafetyNet heeft 19% van de bestuurders die zijn betrokken bij een aanrijding op kruispunten last van belemmerd zicht. Het baanbrekende systeem debuteert in de S-MAX en de Galaxy en gebruikt een telescopische sproeier om de piepkleine lens schoon te houden. Want dat is wel van belang natuurlijk. Als je de boel niet onderhoudt helpt niets om het zicht optimaal te houden.

Lees ook:Ford laat auto’s automatisch remmen in het donker…
Lees ook:Nieuwe koplamptechnologie bij Ford
Lees ook:Nooit meer stoppen voor rood…
Lees ook:Ford traint nieuwe bestuurders
Lees ook:Volvo krijgt prijs voor veiligheidsexperts…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.