KIA-klanten tevreden over hun merk

Kia Ceed productie 22e188db-41f6-4083-8ef8-a39a9a6cc3aaKia is in het gerenommeerde, Amerikaanse, J.D. Power Initial Quality onderzoek (IQS) voor het eerst als runner-up geëindigd. In het onderzoek onder 33 automerken die in de Verenigde Staten leverbaar zijn, behaalde Kia in deze 2015-editie de hoogste score ooit voor het merk. Daarmee steeg Kia in de ranglijst van best presterende automerken van een zesde naar een tweede positie. Kia’s prestaties zijn voor een belangrijk deel te danken aan twee succesvolle modellen: de Soul en Sorento, die beide in hun segment bovenaan eindigden. Ook de Rio, Optima, Cadenza, Sportage en Sedona (Grand Carnival) kwamen uitstekend naar voren in het onderzoek met in alle gevallen een top-drienotering in hun respectievelijke categorieën.

Naast Kia’s modellen scoorde ook de productiefaciliteit van het merk in het Amerikaanse West Point (Georgia) – waar de Sorento en Optima worden geproduceerd – hoger dan ooit tevoren.

Het jaarlijkse J.D. Power IQS, dat dit jaar voor de 29e maal werd gehouden, analyseert de reacties van autokopers in 26 autosegmenten. Het IQS vraagt eigenaren daarbij naar hun mening over hun auto op het gebied van de rijervaring, de prestaties van de motor en versnellingsbak en een uiteenlopende serie kwaliteitgerelateerde problemen die zich in de eerste 90 dagen na aanschaf kunnen voordoen.

Lees ook:KIA-rijders blijken tevreden…
Lees ook:Ook erkenning voor KIA Sportage
Lees ook:Amerikaanse merken verbeteren kwaliteit
Lees ook:Toyota veruit meest populair bij JD Power-onderzoek
Lees ook:Weer erkenning voor Lexus van JD Power…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.