Toyota veruit meest populair bij JD Power-onderzoek

Toyota Yaris - JD PowerDe Toyota Aygo, Yaris en Prius zijn wederom de beste auto’s volgens het Duitse J.D. Power tevredenheidsonderzoek, dat werd gehouden in samenwerking met het AUTO TEST Report van AutoBild. Alle drie de Toyota-modellen eindigen op de 1e plaats in hun eigen segment. De Avensis en de Verso doen het al bijna net zo goed: die scoren beide in hun klasse een keurige tweede plaats.

Het onderzoek werd de afgelopen maanden uitgevoerd. Gekeken werd naar ‘vehicle appeal’ (onder meer prestaties, design, comfort, uitrusting), kosten (brandstofverbruik, onderhoudskosten, belasting, verzekeringspremie), kwaliteit en betrouwbaarheid en tevredenheid over de geboden service door het merk en de dealer. Deze factoren wogen bij het bepalen van de einduitslag allemaal ongeveer even zwaar.

De overall winnaar van het onderzoek van J.D. Power en AUTO TEST Report van AutoBild, is de Toyota Prius. Deze kreeg 854 punten van de maximaal haalbare 1.000. De Prius scoorde daarmee significant beter dan het onderzoeksgemiddelde van 789 punten

Lees ook:AutoBild-lezers kiezen voor Toyota
Lees ook:Toyota weer meest betrouwbare merk…
Lees ook:Land Rover scoort uitstekend in JD Power onderzoek
Lees ook:Toyota zuiniger dan Tesla als het gaat om zuinigheid en uitstoot…
Lees ook:Toyota meest geliefde merk in Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.