Marktplaats maakt plek voor de cabrio

Foto-Saab-Cabriolet-TX-Edition_193De tijd voor de cabrio is weer aangebroken en dat merkt ook Marktplaats. Sinds het aanbreken van de lente is de interesse verdubbeld van 400 naar 800 reacties per dag. Elke dag wordt er nu ongeveer 10.000 keer gezocht op het woord cabrio. Dat is ruim 15% meer dan vorig jaar. De cabrio is voor veel mensen een droomauto en het rijden met het dak open biedt het ultieme gevoel van vrijheid. Uit onderzoek* blijkt dat cabriorijders in Nederland echter slechts 36% van de tijd met hun kap open rijden, terwijl dit voor veel bezitters (44%) juist de belangrijkste reden is voor de aanschaf van een cabrio. Daarom heeft Marktplaats Auto’s in samenwerking met Buienradar een speciale Buienradar voor de cabriorijder ontwikkeld: www.cabrioradar.nl. De website gaat vandaag live en geeft antwoord op de meest gestelde cabriovraag: ‘kan de kap eraf?’

Audi TT RoadsterIn de lente begint het bij de cabrio liefhebbers te kriebelen en begint het oriënteren op Marktplaats. Als je een cabrio koopt, wil je natuurlijk met het dak open rijden. Cabrioradar.nl geeft inzicht in het specifieke cabrioweer en helpt cabriorijders bij het plannen van de dagen waarop ze er met de kap naar beneden op uit kunnen. Naast een blik op het weer zijn er handige tips te vinden over de aankoop en het rijden in een cabriolet en wordt het actuele cabrio aanbod op Marktplaats getoond.

Voor het grootste deel van de respondenten (56%) is het rijden van de cabriolet een langgekoesterde droom. Vooral onder jongeren blijkt de cabrio een droomauto.

CabrioradarCabriorijder zien zichzelf als echte levensgenieters (62%). De niet cabrio rijders zien cabrio rijders vaker als aandachtzoekers en macho’s. Van de bekende Nederlanders worden Gordon, Linda de Mol en Jort Kelder als typische Cabriorijders gezien. Mark Rutte, Koning Willem Alexander en Frans Bauer zien we niet echt achter het stuur van een cabrio.

Overige resultaten:
• De belangrijkste reden waarom de cabrio als droomauto wordt bestempeld is het vrije gevoel wat de auto geeft wanneer je met open dak rijdt.
• Twee derde van de cabriorijders rijdt in een tweedehands cabriolet.
• Bijna de helft van de cabrioletbezitters heeft een tweede auto tot zijn of haar beschikking.

Lees ook:VW Golf Cabrio blijft populair; ook op Marktplaats…
Lees ook:Cabrio’s weer enorm in trek….maar wel tweedehands!
Lees ook:Golf nog steeds meest populair op Marktplaats..
Lees ook:Nieuwe Megane cabrio
Lees ook:Bugatti komt met open Veyron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.