Groene trucks voor van Kessel….MAN leverancier!

Duurzaam werken gaat verder dan de aanschaf van een Euro 6-truck. Duurzaamheid moet verankerd zijn in de bedrijfsvoering en gedragen worden door alle medewerkers. Dat is de mening van Barend van Kessel, directeur van Van Kessel Wegenbouw uit Geldermalsen. Onlangs nam zijn bedrijf een nieuwe MAN TGS in bedrijf met een WVT Hybride PTO.
Duurzaamheid gaat verder dan Euro 6 en dat onderstreept Barend van Kessel met de aanschaf van zijn nieuwe MAN TGS 33.440 8×4 met Hybride PTO. Van Kessel is bijzonder betrokken bij een duurzame bedrijfsvoering. Zo heeft het bedrijf zonnepanelen op de bedrijfsgebouwen en wordt er GTL-brandstof toegepast in allerlei machines zoals trilplaten en minigravers.

De nieuwe MAN TGS werd afgeleverd door MAN-dealer ROSIERVANDENBOSCH waarna de volledige opbouw door Wierda Voertuig Techniek in Joure werd uitgevoerd. De standaard 8×4 werd door WVT voorzien van een gestuurd Widespread-tandemstel. Door de toepassing van 10 tons voorassen in combinatie met het 23 tons tandemstel ontstond een GVW van 43 ton. WVT monteerde een VDL haakarmsysteem en een Palfinger Epsilon Q 150Z 84 autolaadkraan. Belangrijk bij deze Z-kraan is dat de knijperbak binnen de voertuigbreedte blijft als de kraan is ingevouwen.
De aandrijving van de autolaadkraan vindt plaats door de hybride PTO. Door het accupakket ‘s nachts op te laden met groene stroom uit de zonnepanelen kan er vervolgens vier uur gewerkt worden op één lading. Als de spanning te laag wordt dan neemt de dieselmotor de aandrijving automatisch over van het hybride systeem. “Compromisloos, veilig, schoon en omarmd door de chauffeur die er mee moet werken. Dat is duurzaamheid die uitstekend inpasbaar is in onze bedrijfsvoering”, aldus Van Kessel.

Van Kessel Wegenbouw is een aannemersbedrijf dat werkzaam is in de grond- weg- en waterbouw. Het bedrijf werkt met 20 medewerkers voor voornamelijk lokale overheden. Speciaal voor de nieuwe generatie duurzame voertuigen schakelt het bedrijf om op de nieuwe ‘groene’ huisstijl. De nieuwe MAN is het eerste voertuig in de nieuwe kleurstelling.

Lees ook:Toyota importeur Louwman kiest voor de zon…
Lees ook:150e MAN voor Kuypers Kessel
Lees ook:MAN’s voor Min
Lees ook:MAN bergingstruck voor expert Barendregt
Lees ook:MAN hybride hoogwerkers voor Kamphuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.