Ford innoveert met koolstof

Ford constructie koolstof 3Ford Motor Company heeft een belangrijke nieuwe samenwerking aangekondigd om innovatie voor de productie van koolstofvezel voor de auto-industrie te stimuleren.
Het merk investeert in deze nieuwe samenwerking om zo innovatie voor de productie van koolstofvezel t.b.v. de auto-industrie te kunnen bespoedigen
Ford en DowAksa zullen deel uitmaken van het door de Amerikaanse overheid ontwikkelde ´Institute for Advanced Composites Manufacturing Innovation´.
Ford constructie koolstof 2Met koolstofvezelcomposiet kan het gewicht van voertuigen worden verlaagd en het brandstofverbruik worden teruggebracht zonder in te boeten aan de sterkte van de carrosserie. Dit is met name van belang bij de productie van bijvoorbeeld de Amerikaanse Pickup-trucks als de F150 of F350. Die wagens zijn mateloos populair maar zijn notoire zuipschuiten door hun enorme gewicht. Door deze nieuwe materialen kan Ford aardig besparen op dat brandstofverbruik en dat is goed nieuws in tijden dat de olieprijzen op en neer bewegen als een jojo.

Ford constructie koolstof 1Afgelopen maand heeft Ford ook al de splinternieuwe Ford GT geïntroduceerd, waarvoor veelvuldig gebruik is gemaakt van lichtgewicht materialen, waaronder koolstofvezels. En je kunt er op wachten dat ook voor andere modellen steeds meer van dit nieuwe lichtgewicht materiaal zal worden gebruikt. Roest is daarmee ook meteen
verdwenen.

Lees ook:Audi’s sportieve tweewielers
Lees ook:Ford werkt aan kunststoftechnologie
Lees ook:Ford Mustang; vliegende start nu al zeker!
Lees ook:BMW blijft investeren in koolstofvezels…
Lees ook:Ford innoveert veel bij Supercar GT…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.