Mazda komt met CX-3 Crossover…

CX-3_2014_LAAS_Exterior_JP_2__jpg72Mazda heeft op de Los Angeles Auto Show 2014 de wereldpremière van de nieuwe Mazda CX-3. Deze nieuwe compacte crossover SUV is het vijfde model van Mazda’s nieuwe modelgeneratie dat beschikt over de SKYACTIV-technologie en de ‘Kodo – Ziel van beweging’ designtaal. De CX-3 wordt halverwege volgend jaar op de Nederlandse markt verwacht. Prijzen en uitvoeringen zijn nog niet bekend. Een andere publiekstrekker op de belangrijke Amerikaanse autobeurs is de vierde generatie van de iconische Mazda MX-5, nog steeds de best verkochte roadster aller tijden, die begin september simultaan in Noord-Amerika, Japan en het Spaanse Barcelona zijn langverwachte wereldpremière beleefde.

CX-3_2014_LAAS_Exterior_JP_1__jpg72De CX-3 biedt alle zaken die mensen zoeken in een auto: een stijlvol ontwerp dat kwaliteit uitstraalt, een interieurontwerp waarbij praktisch gebruiksgemak als leidraad diende en het vertrouwenwekkende rijgevoel waardoor elk model van Mazda zich kenmerkt.
In het streven naar een fraai en verfijnd design is het belangrijkste aspect van Kodo, de levendige uitstraling, doorontwikkeld tot een scherpere vorm die nog meer snelheid uitstraalt. In het interieur is veel aandacht besteed aan de gebruikte materialen, met als resultaat een verfijnde en kwalitatief hoogwaardige uitstraling. De rijeigenschappen staan eveneens op hoog niveau dankzij de toepassing van de SKYACTIV-technologie. Daarmee is rijplezier gegarandeerd, dankzij voorspelbare reacties alsmede uitstekende prestaties wat duurzaamheid en veiligheid betreft.

CX-3_2014_LAAS_Exterior_JP_4__jpg72Het motorenaanbod omvat de 1.5 liter SKYACTIV-D schone dieselmotor en de 2.0 liter SKYACTIV-G benzinemotor met directe inspuiting. In combinatie met Mazda’s nieuwe generatie vierwielaandrijving zorgen deze motoren voor goede prestaties, een lineaire vermogensafgifte en een laag verbruik. Voor nog meer rijplezier zorgen de nieuwste systemen van het merk, zoals het MZD Connect * connectiviteitsysteem en de geavanceerde i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologie.
Doordat dit model over de nieuwe vormtaal en nieuwe technologie van Mazda beschikt is de Mazda CX-3 een auto die overal in zijn element is, zowel in de stad als buiten de gebaande paden. Dit model zal in het voorjaar van 2015 in Japan in de showroom staan, waarna andere wereldmarkten zullen volgen. De CX-3 zal een zeer belangrijke rol gaan spelen in Mazda’s modellengamma.In Nederland moeten we vermoedelijk nog wel een klein jaartje wachten op de CX-3, maar gezien de belangstelling in de markt voor juist dit soort auto’s komt het ook over zo’n lange tijd nog wel goed met de verkopen denk ik.

Lees ook:Mazda toont nieuwe CX3
Lees ook:Nieuwe Mazda 6 – Russische premiere!
Lees ook:Mazda met wereldprimeur naar Frankfurt
Lees ook:Mazda komt met meer info over de nieuwe 3
Lees ook:Mazda6 – drie miljoen maal geproduceerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.