Ook Jeep roept auto’s terug….

2011 Jeep Grand Cherokee OverlandNaast General Motors is nu ook Jeep getroffen door een probleem met het contactslot. Daarom moet de Chryslerdochter ruim 800.000 van de door haar verkochte modellen terughalen naar de dealer. Het zou gaan om auto’s die tussen 2005 en 2007 zijn gebouwd. Ook deze contactsloten zijn nogal schokgevoelig, een knietje tegen de sleutel en het risico bestaat dat het contact in de neutraalstand schiet met alle gevolgen van dien. Volgens Chrysler/Jeep gaat het slechts om een voorzorgsmaatregel en heeft men nog geen claims gehad van eigenaren die iets dergelijks is overkomen. Wel is intussen een geval bekend waarbij een Jeep van de weg raakte doordat het contact in de ‘uitstand’ schoot. Bij moeder Chrysler moesten vorige maand ook al MPV’s worden teruggehaald vanwege dezelfde mogelijke problemen. Hoeveel Jeeps in ons land met dit euvel zijn behept is niet bekend.

Lees ook:Chrysler veroordeeld tot schadevergoeding van miljoenen
Lees ook:Fiat-Chrysler roept weer half miljoen auto’s terug…
Lees ook:DaimlerChrysler wil Jeep houden
Lees ook:GM; al 143 dodelijke ongevallen door defect contactslot!
Lees ook:Jeep moet terugroepen

2 reacties op “Ook Jeep roept auto’s terug….

  1. Marcel

    Ik heb een Jeep Commander uit 2007 met regelmatig het probleem dat de rem/stuurbekrachtiging, cruisecontrol en het gehele dashboard uitvalt. Dealer geeft aan dat het aan contactslot ligt. De Jeepimporteur weet van geen terugroepactie en kan mij niet helpen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    De problemen met die contactsloten lijken al wat langer bekend. Zou dus ook voor Nederland moeten gelden. Wellicht contact opnemen met de Consumentenbond, Kassa of Radar??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.