Rolls Royce Phantom Waterspeed Collection…

RR Waterspeed resizedDe Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection is vandaag aangekomen bij zijn spirituele huis aan de Italiaanse meren voor zijn Europees debuut. De Waterspeed steelt de show op de openingsdag van het Concorso D’Eleganza Villa D’Este aan de oevers van het Comomeer en werd ontworpen als ode aan Sir Malcolm Campbell die in 1937 een nieuw snelheidsrecord op het water neerzette op het nabijgelegen Lago Maggiore.
Het was in de ochtend van 1 september 1937 toen Campbell een legende werd door een snelheidsrecord van 202 km/h neer te zetten in de beroemde Bluebird K3-boot met een Rolls-Royce R-motor. De volgende dag verbeterde hij zichzelf en bracht zijn boot naar 207 km/h. Daarmee brak hij het vijf jaar oude wereldsnelheidsrecord op het water. De gedenkwaardige prestatie van Campbell trok wereldwijd de aandacht en bevestigde nogmaals de superioriteit van de Rolls-Royce R-motoren na de grote successen op de grond en in de lucht.
Om deze ongelofelijke prestatie van British ‘Derring-Do’ te vieren heeft de Bespoke-afdeling van Rolls-Royce Motor Cars de Waterspeed Collection ontwikkeld, die bestaat uit 35 speciaal ontworpen Phantoms Drophead Coupé, waarvan de eerste wordt getoond bij Villa D’Este. CITO MOTORS, de Nederlandse Rolls-Royce importeur, kan het model, ondanks zijn beperkte oplage, ook leveren.

De Waterspeed Collection Phantoms Drophead Coupé zijn uitgerust met een aantal exclusieve op maat gemaakte ontwerpen en technieken, die perfect uitgevoerd zijn om een moderne ode te brengen aan de beroemde boot van Campbell. De speciale lakkleur ‘Maggiore Blue’ stroomt als water over alle oppervlakten van de Waterspeed, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Na een uitgebreid proces van met de hand schuren en het aanbrengen van negen verflagen krijgt de auto een laatste, ultramoderne laklaag voor een onberispelijke afwerking. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Rolls-Royce, wordt de afwerking van de buitenkant doorgetrokken naar de motor en geeft het een zichtbaar eerbetoon aan de snelheidsrecords van Campbell. De bijzondere afwerking komt ook naar voren bij de speciaal ontworpen, volledig gepolijste wielen met elf spaken. Het exterieur is afgewerkt met een met de hand geverfde ‘coachline’ die overloopt in een Bluebird-motief. Het kost de lakspecialist van Rolls-Royce vier uur om het motief met de hand aan te brengen.
Het traditionele teakhout van de Phantom Drophead Coupé dat normaalgesproken de achterkant verfraait, heeft plaats gemaakt voor geruwd staal. Elke metalen deel is meer dan 70 uur met de hand gevormd en daarna meer dan 10 uur met de hand gepoetst.
De afwerking van de buitenzijde van de auto komt subtiel terug in het interieur via accenten op het dashboard. Zij vullen het lederen interieur in Windchill Grey perfect aan. De aandacht voor detail, waar het merk zo bekend om staat, wordt benadrukt door een met laser gegraveerde armleuning in de deur. Deze gravure is een nieuwe interpretatie van het beroemde Bluebird-motief van Campbell.
Een directe ode aan de records is terug te zien in het dashboardkastje. Daar bevindt zich een fraai paneel met daarop de door Campbell behaalde records op het Lago Maggiore en Coniston Water. Ten slotte heeft het stuur voor het eerst twee kleuren. Magiorre Blue-tinten die perfect in balans zijn met het traditionele, zwarte leer, maken het bijzondere interieurontwerp compleet.

Lees ook:Speciale actie-Rolls verwijst naar ver verleden…
Lees ook:Exclusief picknicken met Rolls Royce
Lees ook:Het beste bij Rolls Royce nog beter; de Zenith Collection!
Lees ook:Rolls Royce houdt oude naam in ere….
Lees ook:Rolls Royce stopt met 7e generatie Phantom…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.