De auto als rijdende werkplek

regus_1 def.jpg-origMet het nieuwe concept voor de mogelijk zelfrijdende auto wordt deze wellicht meteen ook veranderd in een volwaardig kantoor met vergaderruimte en alle benodigde communicatiefuncties. Zo wordt de autorit een moment van zaken doen en gaat de reistijd niet meer verloren.

Regus, aanbieder van flexibele werkplekken, werkt samen met Rinspeed aan de ontwikkeling van de XchangE. Deze conceptauto wordt in maart getoond op de Auto Salon in Genève. Dit project ondersteunt de inspanningen van Regus om werken onderweg te faciliteren en vormt een aanvulling op het groeiende netwerk van Regus Express locaties langs snelwegen in Europa. In de toekomst zou de auto, naast andere transporthubs de ‘derde werkplek’ (niet op kantoor of thuis) kunnen zijn.
In het innovatieve ontwerp van de XchangE kunnen de twee voorstoelen worden omgedraaid, waardoor een mobiele werk- en vergaderplek voor vier personen ontstaat. Dankzij de geavanceerde technologie en infotainmentsystemen van de auto kunnen de passagiers verbinding maken met kantoor, productief werken of een presentatie geven met hun laptop. Het resultaat is een comfortabele en besloten ruimte die van een file op de weg naar de luchthaven een productieve werktijd maakt.

RENDER V1 Final LR def.jpg-origDe zelfrijdende auto helpt mensen om onderweg te werken, en geeft professionals meer flexibiliteit bij het indelen van hun werktijd. Wanneer mensen kunnen werken waar en wanneer zij willen, hoeven ze het werk niet mee naar huis te nemen. Daardoor hoeven ze ook minder van hun gezinsleven te missen.
Bedrijven waar werknemers flexibeler kunnen werken, zien nu al duidelijke voordelen. Uit een onderzoek van Regus onder meer dan 20.000 professionals wereldwijd, geeft 75% aan dat flexibel werken de productiviteit stimuleert.
Een interessant concept. Eens zien wat er in de praktijk van alle dag van terecht zal komen.

Lees ook:Philips houdt xenonlampen origineel
Lees ook:EU; na 2050 geen auto’s meer in de steden!
Lees ook:Volvo laat je Skypen…
Lees ook:Nederlanders zien wel iets in mobiliteitsbudget voor zakelijk verkeer…
Lees ook:Nederlander stapt echt niet uit de auto….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.