Peugeot trots op haar nieuwe 308 SW

Peugeot 308 SW voorkantEen paar weken na de officiële introductie van de nieuwe 308 komt PEUGEOT nu met een nieuwe variant van dit succesvolle model. Net als de 308 Berline is deze PEUGEOT 308 SW helemaal nieuw en is alleen de naam hetzelfde als van zijn voorganger. De nieuwe 308 SW beleeft zijn wereldpremière op de Salon van Genève 2014 en zal vanaf 29 mei dit jaar in Nederland leverbaar worden. Eerder maakte Peugeot al bekend dat de nieuwe Peugeot 308 SW als Blue Lease én als Blue Lease Executive leverbaar zal zijn met 14% bijtelling.

De stilisten van het Franse merk hebben een grote, dynamische break ontworpen, stijlvol, stoer en sportief tegelijk met een totale lengte van 4,58 m en 1,47 m hoog. Dankzij de royale afmetingen voldoet de auto helemaal aan de fundamentele verwachtingen van de liefhebbers van een break: veel ruimte, een slimme indeling en praktische gebruiksmogelijkheden.

Peugeot 308SW zijkantDe bagageruimte heeft een inhoud van 610 liter (VDA 210), daarmee is de nieuwe 308 SW volgens de fabrikant in haar persbericht koploper in zijn klasse. Door de efficiënte vormgeving is de beschikbare ruimte maximaal te benutten. Praktisch in het gebruik (achterbank in één beweging vanuit de bagageruimte neer te klappen) en efficiënt (volledig vlakke laadvloer). De hoogwaardige afwerking van de bagageruimte zorgt voor een topklasse-uitstraling.

Peugeot 308 Voorzijde 13 mei 2013De nieuwe 308 SW staat op hetzelfde platform (EMP2) als de 5-deurs 308. Dit platform staat bekend om het lage gewicht en de dynamische weggedrag. De auto weegt in totaal 140 kg minder dan zijn voorganger. De nieuwe PEUGEOT 308 SW is een break met de dynamiek en het sportieve karakter van een vlotte hatchback.
De auto is leverbaar met Euro 6 benzine- en dieselmotoren, die garant staan voor optimale prestaties en een lage uitstoot. Een BlueHDi versie met een CO2-uitstoot van slecht 85 g/km vormt de nieuwe norm in dit segment.
Peugeot 308 SW interieurBinnenin zorgt de moderne en innovatieve Peugeot i-Cockpit voor een geheel nieuwe rijsensatie voor zowel de bestuurder als zijn passagier.
De kwaliteit van de nieuwe PEUGEOT 308 SW is duidelijk terug te vinden in de aandacht voor elk detail met als doel om de beste in zijn klasse te worden en sluit helemaal aan bij de up-marketstrategie van het merk.
De nieuwe PEUGEOT 308 SW wordt gebouwd in Sochaux, de motoren komen uit de fabrieken in Trémery en Douvrin.

Lees ook:Peugeot brengt tweede 208 met 14% bijtelling
Lees ook:Peugeot 5008 werd Beste Nieuwkomer van het jaar…
Lees ook:Weer een schonere Peugeot, de 3008 Hybrid4
Lees ook:Nog lagere CO2 uitstoot bij Peugeot 508 Hybrid
Lees ook:Peugeot prijst nieuwe 208

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.