Een op de drie leaserijders laat auto stil staan…

Renault 01_Renault_43578_global_enRuim één op de drie leaseauto’s in ons land wordt minder dan één keer per week gebruikt voor zakelijk vervoer en staat overdag vaak stil. Dertien procent van de Nederlandse leaseauto’s wordt zelfs helemaal niet gebruikt voor zakelijke afspraken, maar alleen voor woon-werkverkeer. Dit blijkt uit onderzoek van Athlon Car Lease onder 1.084 werkende Nederlanders. Ook hebben organisaties geen idee wat zij totaal kwijt zijn aan leaseauto’s en andere mobiliteitsvoorzieningen.

De leaseauto is bij een groot deel van de Nederlandse organisaties een standaard arbeidsvoorwaarde voor bepaalde functies. Uit onderzoek van aanbieder Athlon Car Lease blijkt echter dat leaseauto’s lang niet altijd efficiënt worden ingezet: 33 procent van de auto’s wordt minder dan één keer per week zakelijk gebruikt. Een kwart van de Nederlanders zegt dat de mobiliteitsregeling in hun organisatie oneerlijk is verdeeld. Daarbij geeft één op de vijf aan de auto als hoofdvervoersmiddel te willen laten staan, als het alternatief sneller is.

Toyota-DC-Still01-75dpi-JPEGDe totale kosten van hun mobiliteit is binnen veel organisaties onbekend, zo blijkt uit een rondgang van Athlon Car Lease onder 120 Nederlandse CFO’s. Organisaties laten daardoor op jaarbasis vele duizenden euro’s liggen. Reden hiervoor is dat de kosten voor mobiliteit vaak zijn verspreid onder verschillende posten van diverse afdelingen, zoals HR, Finance of IT. Athlon Car Lease kan als bedrijf bij haar relaties overzichtelijk maken wat auto’s precies kosten. En ook hoe ze effectiever kunnen worden benut.

Lees ook:Veel leaserijders ontevreden over eigen regeling
Lees ook:Jonge werknemers; leaseauto belangrijke arbeidsvoorwaarde…
Lees ook:Nederlander stapt echt niet uit de auto….
Lees ook:Athlon werkt nu ook voor USG People
Lees ook:Athlon stimuleert anders leasen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.