Jonge werknemers; leaseauto belangrijke arbeidsvoorwaarde…

Nederlandse jongeren vinden een reiskostenvergoeding of auto van de zaak net zo belangrijk als secundaire arbeidsvoorwaarde als het pensioen of een mobiele telefoon. Bijna de helft (44%) van de jongere werknemers (18-34 jaar) wil voornamelijk zorgeloos kunnen reizen. Een derde vindt dat een goede werkgever nu eenmaal zorg moet dragen voor goede reismogelijkheden. Dit blijkt uit onderzoek van mobiliteitsprovider Athlon onder 1.005 werkende Nederlanders.

Het overgrote deel (81%) van de jongeren ziet mobiliteit als een belangrijk onderdeel van het totale pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit ten opzichte van 77% van de Nederlandse werknemers in de leeftijdscategorie 35-44 jaar en 65% van de oudere werknemers (45 jaar en ouder).

Gevraagd naar hoe vaak een werkgever mobiliteit inzet tijdens sollicitatieprocedures, blijkt dat 42 procent van de organisaties de reiskostenvergoeding of leaseregeling niet inzet om nieuw talent binnen te halen. Vaak komt dat onderwerp pas aan bod als er in een sollicitatiegesprek expliciet om gevraagd wordt. In één op de vijf gevallen worden mobiliteitsvoorzieningen wel genoemd in het wervingsproces, maar is dit ondergeschikt aan overige secundaire arbeidsvoorwaarden. 16 procent van de werkgevers zet mobiliteit wel prominent op de agenda.

Lees ook:Jongeren gaan eerder carpoolen dan ouderen..
Lees ook:Veel leaserijders ontevreden over eigen regeling
Lees ook:Woon-werkverkeer nog steeds primaire oorzaak files…
Lees ook:Jongeren kiezen voor Ariana Grande als passagier…
Lees ook:Auto van de zaak vooral een mannending…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.